45 xiquets i xiquetes de Primària es beneficien del servei ‘T’ajudem en els deures’ durant el mes de febrer

El regidor delegat de la Xarxa de Biblioteques Municipals, José Manuel Prieto, ha presentat este matí el balanç sobre el primer mes de funcionament de la iniciativa ‘T’ajudem en els deures’ d’esta edició 2021 que ha posat en marxa l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques de Gandia (IMAB) per segon any consecutiu.

Així, Prieto ha destacat que “l’èxit de participació d’esta edició demostra que segueix sent un servici demandat, utilitzat, i que eixa funció social de les biblioteques seguix acomplint amb la vocació que tenen els nostres tècnics”. De la mateixa manera, l’edil socialista ha incidit en el fet que “les biblioteques han de tindre eixe nexe d’unió, no sols amb l’aprenentatge, sinó amb la convivència en comunitat. Intentem, telemàticament, que eixos vincles es mantinguen amb eixa tasca de suport escolar”.

Cal recordar que l’organisme local va iniciar la campanya el passat 26 de gener amb la intenció d’oferir, un any més, suport extraescolar online a tot l’alumnat de Primària (de 1r a 6é) de la ciutat que ho necessitara i reforçar, així, el ritme de les tasques escolars que estan fent els menuts i menudes a casa en una situació actual marcada per la pandèmia.

D’altra banda, el coordinador de la Xarxa Municipals de Biblioteques de Gandia, Toni Ordiñana, ha destacat que durant el mes de febrer “el servici ha tingut una magnífica acollida” amb la inscripció de 45 xiquets i xiquetes dels diferents cursos de Primària, “una xifra superior a la que vam tindre durant el confinament de l’any passat”. En este sentit, Ordiñana ha emfatitzat que “si la iniciativa funciona i té èxit és perquè disposem d’un magnífic equip de mestres que amb el seu saber fer, la seua paciència i la seua professionalitat fa que el servici continue endavant i que cada vegada tinga més demanda”.

Més en detall, el personal docent ha organitzat als menuts i menudes en huit grups de treball de màxim deu persones, un per cada curs de 1r a 4t, i dos per cada curs de 5é i 6é, els quals s’han constituït de la següent manera: 5 persones en el 1r curs; 9 en 2n; 4 en 3r; 9 en 4t, 10 en 5é i 9 en 6é. Respecte a les sessions, les mestres han dedicat 12 hores diàries (una i mitja per cada grup) de dilluns a divendres per a reforçar les tasques escolars dels infants i infantes. Així mateix, Ordiñana ha afegit que les biblioteques han comptat amb la incorporació de nou equipament informàtic i ha aclarit que el personal docent es posarà en contacte amb l’alumnat per a resoldre de manera personalitzada els dubtes que no s’hi hagen pogut resoldre durant les sessions.

Finalment, recordar que per poder fer ús d’este servici, les famílies interessades poden inscriure’s prèviament acudint de manera personal a les biblioteques, telefonant al 678 837 402 o escrivint al correu electrònic repasoescolar.biblioteca@gmail.com indicant cognoms, curs, col·legi, telèfon i correu electrònic (preferiblement gmail). D’esta manera, rebran un e-mail amb les instruccions a seguir.