51 xiquets i xiquetes d’Ucraïna ja han estat escolaritzats a Gandia

Gandia ja ha escolaritzat 51 xiquets i xiquetes procedents d’Ucraïna. Del total, cinc són a tres de les Escoletes Infantils Municipals, 40 a diferents centres d’educació primària i els sis restants a centres d’educació secundària. A més, l’oficina Pangea de l’Ajuntament ha atés un total de 160 persones procedents d’Ucraïna amb necessitats i contingències diferents.

Són les xifres que l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha donat als mitjans de comunicació després de la visita que ha realitzat este mateix matí al CP Roís de Corella on ha estat acompanyat per la directora del Centre, Rosana Suñer; el vicelacalde, Josep Alandete; i la regidora de Polítiques Educatives, Carmen Fuster, per tal de conéixer com està produint-se el procés d’escolarització d’estos xiquets i xiquetes.

L’alcalde ha volgut agrair, en primer lloc, la gran tasca que estan fent tots els professors als centres on han estat escolaritzats els xiquets i xiquetes que han abandonat el seu país a causa de la invasió per part de Rússia. “La realitat que planteja Europa en estos moments és la que és i hem respost bé, aplicant tots els protocols establerts” ha afirmat Prieto qui ha incidit que “hem de tenir en compte que de vegades són xiquets i xiquetes que han vingut amb els seus mares mentre els seus germans i pares lluiten. Això està passant en una societat democràtica i avançada que ha vist envaïdes les seues llibertats. Una societat on els seus ciutadans han quedat sense res, literalment”.

La primera autoritat municipal ha declarat que el consistori continuarà amb el protocol que s’ha establert. “Sempre responem a les adversitats i en esta ocasió ho tornarem a fer com una ciutat que sempre dóna la talla”.

Per la seua banda, Rosana Suñer ha explicat que la tasca dels centres educatius és acollir estos xiquets i xiquetes al costat de les seues famílies per ajudar-los en el procés d’escolarització. “El procés s’està realitzant sense incidències i s’està complint amb el protocol de la Conselleria on es posa per davant l’estat emocional de l’alumne a les capacitats o continguts que es puguen impartir”.

Pel que fa a l’acolliment que han tingut els xiquets, Suñer ha destacat que han estat acollits amb molta sensibilitat i afecte per part dels seus companys. “Els companys els han rebut meravellosament. L’adaptació dels nens és fàcil i el professorat està utilitzant diferents eines per superar la gran barrera que suposa l’idioma.