Àmplia programació d’activitats per al festival infantil ‘Menut Tirant!’

La regidora de Sanitat i Polítiques Saludables i presidenta del Consell de la Infància de Gandia, Liduvina Gil, junt a la regidora de Polítiques Educatives, Carmen Fuster, han comparegut este matí en roda de premsa per a presentar el festival dels xiquets i xiquetes de Gandia ‘Menut Tirant!’ que obrirà al públic el pròxims divendres i dissabte tres espais diferenciats per a evitar aglomeracions, com són ‘La ciutat educadora’ (plaça Escola Pia), ‘La ciutat de la infància’ (plaça Major) i ‘La ciutat de les arts’ (plaça del Tirant), perquè la infància de la ciutat puga gaudir dels jocs al carrer després d’un any complicat.

Es tracta d’una iniciativa proposada pel Consell i impulsada per les àrees d’Infància, Educació i Política Festiva de l’Ajuntament de Gandia, que naix arran de l’acte de cloenda del III Consell de la Infància, que estarà presidit per l’alcaldessa de Gandia i que es celebrarà demà 11 de juny a les 17 hores al Saló de Plens de l’ajuntament per a presentar propostes per a millorar la ciutat.

Primerament, Gil ha volgut agrair la tasca del Consell de la Infància, l’àrea de coordinació i tutoria dels centres educatius de la ciutat, així com la implicació dels pares i mares, per a creure en este projecte. Estes activitats “potents i de molta qualitat naixen del compromís que té Gandia en el programa ‘La Citta dei Bambini’ (La ciutat dels xiquets i les xiquetes) del psicopedagog Francesco Tonucci, al qual ell demana que es retorne el carrer perquè els menuts i les menudes puguen jugar-hi. I coincidint amb estes paraules, els membres del Consell de la Infància van acordar que seria bo que la infància de Gandia tinguera una sèrie d’activitats per a retornar-los una mica d’alegria després d’un any dur de pandèmia que els ha repercutit en la seua vida diària i els ha marcat una tendència d’oci digital que els han allunyat d’activitats a l’exterior”, ha explicat la regidora socialista.

Per la seua banda, Fuster ha matisat que la programació inclou activitats “molt col·laboratives i participatives que han sol·licitat els propis xiquets i xiquetes”, i ha destacat que “els departaments implicats en esta iniciativa formem part d’una administració molt propera a les necessitats de la ciutadania i, en este cas,en el món educatiu”. A més, ha recordat que Gandia treballa de manera molt estricta en matèria d’educació i d’infància a la ciutat, fet que ho avala la seua condició de membre de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores.

La programació de la festa infantil ‘Menut Tirant!’ consta de les següents activitats:

Divendres 11 de juny

  • ‘Els contes de Giani Rodari’, per la Companyia (Cia.) Rebombori Cultural, a les 17:30 h. a la Plaça Tirant;
  • El recital històric de ‘El senyor tornavis’ (Cia. Xarxa Teatre) a les 18 h. a la Plaça Escola Pia, i
  • Espectacle musical ‘Iruixa+ Skargots’ a les 19 h. a la Plaça Major.

Dissabte 12 de juny

  • Relat narratiu ‘Tirant d’aventures’ (Cia Estranya Teatre) a les 12.30 h. a la Plaça Escola Pia;
  • Trobada lúdica ‘El laberint’ (Cia. Espectacle Espectacular) de 11 a 14 h. i de 18 a 21 h. a la Plaça Major;
  • ‘Fireta de Jocs’ (Cía. Oci Urbà) de 11 a 14 h. i de 18 a 21 h. a la Plaça Tirant;
  • Espectacle de comèdia, circ i màgia ‘A su servicio’ (Cia. de teatre Tiritirantes) a les 13 i 19 h. a la Plaça Tirant, i
  • Recital musical ‘Combos de Música Moderna’, de l’Escola de Música del Grau, a les 18 h. a la Plaça Escola Pia.