Ana Garcia: “Torró torna a mentir i treu les tisores en polítiques socials”

La regidora del Grup Municipal Socialista de Gandia, Ana Garcia, ha criticat hui la decisió del govern de Torró de trencar el conveni amb les farmacèutiques que cobria més de 600 medicaments que estan fora de la Seguretat Social per als més majors amb la Targeta Daurada. Una decisió que Garcia considera “antisocial” i una demostració més de “les mentides de Torró”.

Garcia ha assegurat que Torró “ha tornat a mentir i ja ha tret les tisores en polítiques socials”, malgrat estar repetint contínuament que no anaven a retallar en aquestes qüestions. Per això, Garcia ha dit que “Torró ja va mentir quan va dir que donaria treball i ara ha mentit amb els retalls socials”.

La socialista considera que aquesta decisió està en línia amb les polítiques del PP, “que retallen en serveis socials bàsics com sanitat i educació”. Uns retalls que es donen, segons diu, en camps “que no deurien tocar-se perquè són els que ens igualen a les persones”.

Per a la regidora socialista, aquest retall, que perjudicarà a més de 6.000 usuaris de la targeta daurada, és una nova demostració de que el PP de Torró “té diners per al que vol”. En aquest sentit, el concejal Vicent Mascarell ha recordat que amb el dèficit dels concerts de l’estiu i els diners de la platja artificial “s’haguera pagat aquesta prestació durant tota la legislatura”.

Garcia ha recordat que aquest conveni amb les farmacèutiques es remunta 13 anys en la història i va ser un acord amb el qual Gandia va ser una de les ciutats pioneres en cobrir els medicaments que el govern d’Aznar va retirar de la Seguretat Social amb l’anomenat “medicamentazo”. I durant aquests 13 anys, més de 600 medicaments han estat a l’abast dels més majors.

A més, l’anterior responsable d’Economia ha desmentit a les regidores del PP Marta Cháfer i Pilar Gavilá i ha assegurat que el deute que va deixar l’anterior govern amb el col·legi de farmacèutics va ser de 56.000 euros.

Per la seua part, Mascarell ha lamentat que Torró decidirà “retre-li aquest homenatge en forma de retall a la presidenta de Madrid, Esperanza Aguirre, símbol dels retalls en matèria social a Espanya”, i ha recordat als populars que són les polítiques de benestar social “les que estan sustentant a moltes famílies en temps de crisi”, per la qual cosa ha demanat una rectificació i que no hi haja més retalls socials.

Per últim, el regidor socialista ha recordat que les autonomies deuen més de 400 milions a les farmàcies i ningú es planteja retirar les ajudes, mentre a Gandia retallen “per a penes 100.000 euros”, i ha remarcat que tot i que els populars diguen que els farmacèutics no volen aquest conveni, la prestació “és en benefici dels ciutadans, dels nostres majors, i no dels farmacèutics”.