Diana Morant: “El PP té diners per a un concessionari buit i discoteques però no 2.500 € per a la rehabilitació que ja deu a una comunitat de veïns”

Fa uns dies, una Comunitat de propietaris del Centre Històric feia la darrera reclamació al departament d’Urbanisme i Habitatge de l’Ajuntament de Gandia d’una ajuda per valor de 2.500 € per la rehabilitació del seu edifici, dins el ‘Pla de millora de les condicions de vida en els edificis’, que venia funcionant els darrers anys. Estes ajudes venien avalades, tal i com fa constar esta Comunitat de propietaris, per un informe tècnic que reconeix la subvenció i la justificació dels diners però que excusa que la partida pressupostària prevista en 2013 per a fer-li front estava ja esgotada.

La regidoria Diana Morant ha afirmat hui, al fil de la denúncia de la comunitat de propietaris, que la partida que encara s’adeuta en estar esgotada als Pressupostos de 2013, enguany senzillament l’han consignat a zero en els Pressupostos . Una demostració, per a Morant, que “els pressupostos no són els pressupostos de les persones, sinó que, contràriament al que diu el PP, estan d’esquenes als ciutadans, les seues necessitats i la seua qualitat de vida”.

Morant ha lamentat en la seua denúncia que “el PP té milions d’euros per pagar per la compra d’un concessionari buit o el lloguer de dos discoteques, però no té 2.500 euros per pagar a les comunitats de propietaris que necessitaven una ajuda per a la seua rehabilitació”. Una prova més, segons la regidora socialista, que “el PP té diners per al que vol i governa sols per als seus amics”.

Morant ha anunciat que, a partir d’esta denúncia, el Grup Municipal Socialista ha sol•licitat l’expedient amb totes les ajudes de rehabilitació que, com la d’esta Comunitat, encara s’adeuten, i també una modificació pressupostària que consigne una partida de vivenda que, almenys, contemple totes les quantitats que a dia de hui es deuen a les comunitats de veïns en el mateix cas. “Entenem que esta partida havia d’haver estat en els Pressupostos aprovats dijous, com a mínim, en 2.500 €”.

Tot i que es desconeix quantes Comunitats de propietaris es troben en el mateix cas, el govern municipal exhaurí la partida de l’any passat i no preveu cap consignació per al 2014, tot i els deutes contrets, dins el ‘Pla de millora de les condicions de vida dels edificis’, per a Morant “un dret bàsic i elemental dels ciutadans, perquè a més és mentida que estiguen amb les persones i no amb els bancs; l’única veritat és que este Ajuntament no fa front a les seues obligacions de pagament”.

La regidora socialista Diana Morant ha advertit, a més, de la il•legalitat que suposa invertir l’ordre dels pagaments municipals, obligatori per llei. Una nova prova que “aquests pressupostos són irreals, insolidaris i il•legals”.