Diana Morant: “No sabem com serà el dia de demà, però sí que sabem com volem afrontar-lo: amb unitat, cohesió, i des del consens”

El primer ple telemàtic de la història de Gandia ha aprovat una declaració institucional, signada per tots els grups polítics amb representació municipal, la qual recull un total de 127 mesures de xoc que l’Ajuntament ve impulsant des del decret de l’estat d’alarma per tal d’afrontar l’emergència sanitària de la Covid-19 i les seues conseqüències. Cal destacar que moltes de les propostes, el 90% de les quals ja estan en marxa, han estat treballades i consensuades al fòrum socioeconòmic que va constituir l’alcaldessa Diana Morant fa un parell de setmanes, el qual està integrat per polítics, empresaris i sindicats.

Diana Morant ha destacat que “ningú esperava que arribara la dramàtica situació de la pandèmia i que tot i que no sabem com serà el dia de demà, sí que sabem com volem afrontar-lo des de l’Ajuntament, com a representants de l’administració més pròxima a la ciutadania: amb unitat, cohesió, i des del consens”.

L’alcaldessa ha indicat que la bona presa de decisions és clau. “Sense perdre de vista que el fet més immediat és respondre a la necessitat sanitària, hem d’avançar-nos a la fi d’esta incertesa facilitant la reconstrucció perquè la nostra ciutat recobre com més prompte millor la normalitat”, ha indicat.

El Ple municipal també ha aprovat, entre altres punts, una modificació pressupostària per mobilitzar 4,5 milions d’euros i atendre estes mesures, entre les quals destaquen les modificacions de les ordenances fiscals reguladores per les quals se suprimixen les taxes per la prestació dels serveis en el Mercat Municipal d’Abastiments i per ocupació del sòl, subsòl i volum de la via pública.

Per la seua banda, el portaveu de Grup Municipal Socialista, José Manuel Prieto, ha declarat que “hem aprovat 127 mesures consensuades amb tots els grups polítics i tots els estaments socials que fonamentalment van en dues línies. La primera és la protecció social amb l’ajuda del nostre sistema públic a tots aquells que han vist reduïts els seus ingressos, perquè han perdut la feina o perquè estan fregant la pobresa a causa d’esta situació. I, la segona, és l’ajuda als sectors productius, especialment als autònoms i empreses de Gandia”.

Prieto ha recalcat que “parlem d’un milió d’euros per a l’àmbit social i més de dos milions per als autònoms i empreses de Gandia, fins a arribar als quatre milions d’euros gràcies a les exempcions fiscals i de taxes que s’han aprovat durant les successives reunions de la Junta de Govern que s’han celebrat davant esta emergència sanitària“. El portaveu socialista ha manifestat que “tot això ho hem posat en marxa d’una manera acordada, sabent pactar i assumint que tenim diferències però que Gandia és la idea que està per damunt de totes les coses“.

D’esta manera, l’Ajuntament ja està treballant en el primer gran paquet de mesures, on estan representades totes les àrees i departaments municipals, per garantir la reactivació dels sectors productius i econòmics paralitzats davant la pandèmia, i la protecció de les persones i la seua condició econòmica i laboral a conseqüència de la crisi del coronavirus. S’ha injectat un milió d’euros per a Benestar Social i 2,5 milions per a autònoms i empreses.

Les mesures estan estructurades en matèria de salut, benestar social i drets de les persones (sobre salut i benestar social, cooperació i integració, infància, igualtat i violència de gènere, habitatge); en matèria de cultura i esport (sobre cultura, patrimoni i servei d’arqueologia, participació ciutadana); en matèria de suport econòmic al teixit productiu i la ciutadania (suport de caràcter general, sobre taxes i tributs, sobre comerç i hostaleria, agricultura, pesca i ramaderia, turisme); en matèria d’administració i recursos de l’Ajuntament (sobre administració, contractació, urbanisme, gestió responsable del territori, informàtica). Un altre bloc és en matèria de seguretat i serveis bàsics (sobre seguretat ciutadana, serveis bàsics, mobilitat i trànsit).

Es tracta d’un pla viu que continuarà alimentant la ciutadania en les noves circumstàncies i segons les noves necessitats. Estes mesures, per a Diana Morant “representen un clar missatge als gandians: que el seu Ajuntament continuarà treballant sense parar i que continuarà estant al costat dels seus veïns.