El Govern de Gandia aprova els pressupostos i la plantilla de personal per al 2020

El Ple municipal celebrat hui a l’Ajuntament de Gandia ha aprovat amb els vots a favor de PSPV-PSOE i Compromís Més Gandia Unida i l’abstenció de PP i Ciudadanos, la plantilla de personal per a enguany. També ha aprovat amb els vots a favor dels membres de Govern local i en contra de l’oposició els pressupostos per al 2020, dos documents que marquen el funcionament del Consistori gandià per a enguany.

En primer lloc, s’ha aprovat la proposta de l’executiu per a la plantilla de personal de 2020 que contempla passar dels 511 funcionaris de 2019 fins als 537 i reduir el personal laboral de 41 a 37 persones. S’incrementen en 5 les places de Tècnics d’Administració General (TAG) que desenvoluparan les seues tasques en els departaments de Cultura, Urbanisme i Habitatge o Educació; en 10 les places d’administratius per complir el compromís amb els auxiliars administratius de l’Ajuntament tal com es va acordar l’any passat per a fomentar la promoció interna; i 10 persones per donar servei al MAGa, Centres Cívics, les Juntes de Districte i dels Centres Socials. A més, es crearà una plaça de Tècnic en Activitats Festives i Culturals i se sumaran dos tècnics al departament d’Informàtica per a millorar la ciberseguretat.

Sobre este acord, que compta amb la unanimitat de totes les forces sindicals representades al consistori i que no va tindre vots en contra en la corresponent Comissió, el regidor socialista José Manuel Prieto ha expressat la seua satisfacció: “L’acord pal·lia les baixes taxes de reposició imposades pel Pla d’Ajust i reorganitza el funcionament de la plantilla per abordar els reptes que hem assumit. És un document que compta amb els avals de la Secretaria i la Intervenció municipal i que també té el vistiplau del Ministeri d’Hisenda”, i ha afegit que “ens queda molt per fer però ja hem marcat el camí perquè este ajuntament necessita una plantilla forta per gestionar el dia a dia de tota la ciutat”. Prieto també va aprofitar la seua intervenció per a informar que durant esta legislatura s’establirà un pla de Carrera i incentius per al funcionariat del Consistori.

El segon gran acord, ha estat l’aprovació del pressupost per a este exercici. Els comptes municipals compten amb un capítol d’ingressos de 86.163.000 euros i despeses per valor de 85.421.000 euros, i permetran que la xifra total que gestionarà enguany el govern de la ciutat ascendisca a 140.000.000 euros gràcies a les inversions d’organismes superiors amb la construcció del Palau de Justícia, el Pla Edificant o l’Espai Sociosanitari de Roís de Corella, entre d’altres.

Els set aspectes més destacats del pressupost d’enguany són:

1.- Augment d’un 3,5% de la quantitat destinada a serveis bàsics (neteja, recollida de fem, parcs públics, enllumenat públic…) fins a arribar als 20,8 milions d’euros (24,4% de tot el pressupost de la ciutat).

2.- Increment d’un 10,7% de les partides destinades al desenvolupament de polítiques de generació d’ocupació. Els pressupostos estipulen 2,1 milions d’euros en partides que impulsen i dinamitzen l’economia d’esta ciutat, com Turisme (1,3 milions d’euros), Promoció Econòmica (276.000 euros) i Comerç (490.000 euros). L’increment respecte a l’any passat és del 10,7%.

3.- 3 milions d’euros per a la partida de benestar social, el que suposa un augment del 20% respecte a l’exercici passat.

4.- Impuls de la millora i rehabilitació de les instal·lacions esportives de la ciutat amb 1,6 milions d’euros.

5.- Pujada de la quantitat destinada a inversions on es contempla la finalització de les urbanitzacions de les Foies i Sanxo Llop, a més d’actuacions al Castell de Bairén i el Morabit de Marxuquera.

6.- 400.000 euros per abordar projectes de turisme intel·ligent, l’oficina d’assistència al ciutadà, projectes de mobilitat intel·ligent, i serveis bàsics, entre d’altres per abordar la conversió de Gandia en una veritable Smart City.

7.- Promoció de la cultura, la identitat de les nostres festes i les tradicions amb 2 milions d’euros d’inversió entre els departaments de Cultura i Escena Urbana i Política Festiva.

El regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha defensat el pressupost de l’any 2020 com “un document que és conseqüència dels anteriors quatre pressupostos que hem aprovat la passada legislatura i que han aconseguit generar superàvit i reduir el deute municipal en 74 milions d’euros en quatre anys. Ens permetrà una reducció de prop de 100 milions d’euros quan acabe esta legislatura”.

L’edil socialista també ha destacat la serietat de l’executiu a l’hora de pagar les factures, aspecte que “ens ha permés recuperar la confiança dels proveïdors i tornar a fer atractiva Gandia als inversors, factors que han repercutit directament en la generació d’ocupació”.