El Grup Municipal Socialista al•lega contra la modificació del PGOU per a l’adquisició de l’edifici de la Citroën

El Grup Municipal Socialista de Gandia ha presentat hui, últim dia en que podia fer-se, al·legacions contra la modificació que el govern de Torró ha realitzat al Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) per tal de portar a terme l’adquisició de l’edifici de la Citroën per a crear el nou retén de la Policia Local.

Concretament es tracta d’unes al·legacions amb les quals els socialistes demanen que es deixe sense efecte una modificació en l’ús del solar situat en l’avinguda de València nº 55 i de la parcel·la STD-8 del sector Santa Anna. L’operació, segons ha explicat el regidor socialista Vicent Mascarell, consisteix en que el solar de la Citroën passe a ser dotacional de seguretat i un solar dotacional pròxim passe a ser comercial.

Mascarell ha explicat que els socialistes tenen “molts dubtes sobre una operació financera i sobre els beneficis que va a provocar la mateixa”, donat que no entenen ni les presses ni la necessitat “que siga aquest edifici i aquest solar i no uns altres”.

I és que, segons ha explicat Mascarell, els socialistes consideren que el govern ha realitzat una operació contrària a dret mitjançant la qual utilitzen un procediment de modificació del PGOU per tal d’encobrir el procediment que s’hauria d’haver seguit acomplint amb els principis de publicitat i concurrència que marca la llei ni amb els d’eficàcia i eficiència als que estan subjectes  les actuacions de les institucions municipals.

Mascarell ha explicat amb exemples assegurant que “en els temps de crisi econòmica que corren, amb un període de publicitat i concurrència hi haurien més empreses que sol·licitarien vendre els seus locals per a acollir el futur retén de la policia”. A més, els socialistes no entenen que el govern no faça ús del solar dotacional que té a pocs metres i que, pel que sembla, permutarà amb l’empresa dintre de l’operació.

Mascarell ha finalitzat recordant que es tracta d’una operació molt important i per la qual s’ha obtingut molt poca informació: ni el preu, ni els motius per a escollir un solar afectat per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, i ha recordat que l’operació, amb la reforma del retén inclosa, podria arribar a una xifra entre els 6 i els 10 milions d’euros.

Per la seua part, el regidor del Grup Municipal Socialista i mebre d’Els Verds, Joan Lluís Soler, ha lamentat que el govern no haja fet entrega del protocol d’actuacions de l’operació dintre del termini per a presentar al·legacions, que acabava hui mateix. Soler ha recordat que aquest protocol s’ha demanat fins a en tres ocasions al govern des de la comissió celebrada el passat 27 de setembre.

Soler, qui ahir mateix va preguntar al plenari per aquesta qüestió, assegura que “no existeix la transparència de la que parla el PP, donat que hem hagut de presentar aquestes al·legacions sense poder consultar un document tan important com el protocol d’actuacions”.