El nostre compromís passa per canviar les prioritats i substituir la caritat per la justícia social

La candidata a l’alcaldia dels Socialistes de Gandia, Diana Morant, ha anunciat hui, junt al que fóra ministre d’Assumptes Socials Jesús Caldera, cinc compromisos irrenunciables en matèria de benestar social. D’esta manera, estes propostes passen per “canviar les prioritats i substituir la caritat per la justícia social. Les persones no poden seguir depenent de la caritat i de la bona voluntat d’altres persones i associacions per a tindre una vida digna a Gandia. Eixa deu ser una corresponsabilitat de l’Ajuntament”, ha indicat Diana Morant.

Així, els Socialistes augmentarem la inversió pressupostària i els recursos del Departament de Benestar Social. Per a açò, aplicarem un 2% a totes les obres i serveis que contracte l’Ajuntament, destinant-ho a Benestar Social —igual que l’Estat imposa el 1% Cultural en totes les seues obres—. “Calculem que amb esta mesura podrem recaptar altres 200.000 euros que destinarem a serveis socials, doblegant la partida que a hores d’ara existix”, ha assenyalat la candidata socialista a l’alcaldia. I és que, actualment, en les subvencions anuals de l’Ajuntament per a les associacions, les quals ascendeixen a 1,5 milió d’euros, només es destinen uns 200.000 euros a Benestar Social —80.000 euros a Cáritas i 50.000 euros a Creu Roja i altres xicotetes quantitats a altres entitats—.

Els Socialistes de Gandia també ens comprometem a acabar les obres de Simancas —durant tant de temps paralitzades—, i a posar més de 100 habitatges de propietat municipal en el programa que denominarem Gandia, Ciutat Lliure de Desnonaments. “Este programa d’acció social ho gestionaran, conjuntament, l’Ajuntament, les entitats financeres i associacions com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteques (PAH) perquè ningú en la nostra ciutat es quede en el carrer per perdre la seua casa, garantint el dret constitucional a tindre un habitatge digne”, ha remarcat Morant.

D’altra banda, els Socialistes valorarem el Compromís Social de les empreses que opten a ser adjudicatàries de l’Ajuntament. “Este compromís social de les empreses ha de reflectir-se en treball per a persones amb alguna discapacitat, persones dependents, programes d’inserció laboral, projectes de col·laboració amb les ONG, buscant la corresponsabilitat empresarial”, ha explicat Diana Morant.

A més, la Regidoria de Benestar Social la tornarà a ostentar un o una tinent d’alcalde —cosa que amb els anteriors governs socialistes es donava i hui, amb el PP, no succeeix així—, i es recuperarà la Mesa pel Benestar Social on estaran representades totes les ONG de la ciutat per a coordinar les polítiques i els programes concrets. “Buscarem les sinergies de tots els agents socials i l’eficàcia en la gestió”, ha afegit Diana Morant.

Per la seua banda, el que fóra ministre de Treball i Assumptes Socials Jesús Caldera ha destacat que “els gandians seran capaços en les pròximes eleccions d’apostar per l’alternativa socialista, ja que existeixen enormes diferències en matèria social amb el govern actual del PP”.

Caldera, pare de la Llei de Dependència, ha incidit que si Espanya vol recuperar-se econòmicament i tirar endavant, ha d’invertir en polítiques socials. “La Llei de Dependència és un mecanisme essencial per a la generació d’ocupació, a més de protecció per a les persones. Per açò, demane prioritat perquè invertisca en dependència”, ha manifestat l’exministre de Treball i Assumptes Socials.