El Porrat i la Festa de Sant Antoni omplirà d’activitats els carrers de Beniopa el pròxim cap de setmana

El president de la Junta de Districte de Beniopa, Nacho Arnau, acompanyat pel tècnic municipal, Joanjo Reig, han presentat este matí la programació del Porrat i Festa de Sant Antoni a Beniopa 2023, que tindrà lloc els pròxims dies 13, 14 i 15 de gener. Arnau ha recordat que és el primer porrat que se celebra amb total normalitat des de fa tres anys.

“Enguany, tornarem amb molta força i serà un porrat com sempre l’hem conegut: participatiu, divers, acollidor i obert per a tots els veïns i visitants”. El president de la Junta de Districte ha avançat que esta edició ha estat reforçada i que comptarà amb molta més animació i amb espectacles de carrer que faran les delícies dels assistents.

“La Festa de Sant Antoni no seria el que és hui, sense la implicació i la participació del gran teixit associatiu que tenim a Beniopa. Sempre han estat l’ànima màter d’este Porrat”, ha declarat Nacho Arnau, qui ha recordat que les associacions van ser les primeres que van apostar pel porrat, muntant les seues paradetes a la Mostra d’Associacions que enguany arriba a la setzena edició.

Arnau ha aprofitat la compareixença per a convidar els veïns de Beniopa, de Gandia i la comarca a visitar durant estos intensos dies el Porrat i gaudir de l’àmplia, variada i atractiva programació d’enguany. Per acabar, ha volgut agrair al Departament d’Escena Urbana i Política Festiva que dirigix l’alcalde, José Manuel Prieto, així com a la resta de departaments de l’ajuntament implicats el treball desenvolupat per fer realitat un cap de setmana ple d’activitats.

Per la seua banda, Joanjo Reig ha explicat que enguany la Mostra d’Associacions i col·lectius de Beniopa estarà ubicada al carrer Barranc, mentre que la Fira d’Atraccions estarà al carrer Meravelles. A més, els carrers Falconera, Molló i Llarguer acolliran les diferents paradetes de productes.

Reig també ha destacat l’aposta per la música en directe amb la iniciativa Barranc de Rock amb actuacions de grups de versions i diversos DJ’s.

.

 

HISTÒRIA DE LA FESTA DE SANT ANTONI A BENIOPA
La Festa de Sant Antoni sempre ha estat arrelada al poble de Beniopa, però a la dècada dels setanta del segle passat va desaparéixer. Va ser la mateixa Junta de Districte, ja fa trenta anys, la que la va recuperar la festivitat fins a convertir-la en una festa de referència com és hui.

Des de la Junta de Districte de Beniopa es va animar tant la Penya de Carreters Mondúber (que tenien la seu i punt de trobada a l’Antiga Quadra, hui convertida en Centre Cívic i Escola de Música) a tornar a fer la tradicional benedicció d’animals amb el ‘pa benet’. Per la seua banda, la Falla Beniopa va incorporar la tradicional Foguera de Sant Antoni i el repartiment de bunyols de carabassa acompanyats de mistela.

El 2006 se li va donar l’impuls definitiu, afegint a la programació un Porrat, una Fira i diversos mercats temàtics que han acabat de consolidar la festa.