El PSPV denúncia que funcionaris que van participar en la compra de la Citroën han vist millorats els seus salaris

Un dia després de l’aprovació de la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament de Gandia amb els vots favorables dels membres del PP, el portaveu del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, José Manuel Orengo, ha explicat hui que el seu partit va votar en contra perquè “no és cert que no hi haja variacions respecte a 2012, hi ha i són substancials, i a més no es va consultar res amb els sindicats tal i com s’ha fet sempre”.

Per a Orengo, existeixen motius “més que suficients” per a que els socialistes “diguen un no rotund a la política personal” que el PP està portant a terme en l’Ajuntament de Gandia. I és que el portaveu socialista ha denunciat hui que en aquesta relació de llocs de treball, es consoliden beneficis que han anat adquirint funcionaris que, “curiosament”, han participat i ajudat a la compra d’un concessionari de cotxes i la seua posterior conversió en retén de policia.

José Manuel Orengo durant la roda de premsa
José Manuel Orengo durant la roda de premsa

El portaveu socialista ha destapat que entre 10 i 12 funcionaris de la casa, en moments de crisi i retallades, “han vist incrementat el seu sou en quantitats que van des dels 400 fins als 1.000 euros més al mes”. Una mesura que Orengo considera una possible contraprestació per haver participat en l’operació de la Citroën, en la qual Torró presumptament ha beneficiat a un particular amic seu amb diners de tots els gandians.

Orengo ha lamentat que mentre altres funcionaris, la majoria d’ells, han patit retallades de sou, s’han quedat sense paga extra de Nadal o directament han anat al carrer, com és el cas de les educadores de les escoletes privatitzades, “altres han vist augmentat substancialment el seu jornal, provocant greuges comparatius” que des de les files socialistes no estan disposats a consentir.

Però Orengo no només ha justificat en aquests aspectes el vot contrari dels socialistes a la RPT. Així, el socialista ha tornat a denunciar que el PP té una “caixa B” en IPG des de la qual han endollat “a més de 50 persones afins al PP i a Torró i que cobren dels diners de tots”. Així, el socialista ha recordat que en els pressupostos de l’empresa pública aprovats la setmana passada pel govern de Torró, es contempla un milió d’euros (més de 160 milions de les antigues pessetes) per a pagar nòmines. Curiós si es té en compte que IPG no va a realitzar en 2013 ni un euro d’inversió en la ciutat, pagant nòmines sense tenir treball.

El portaveu socialista ha assegurat que entre aquestes persones es troben, per exemple, l’assessor d’Economia, Javier Soldevila, o el xofer de l’alcalde, Vicente Anaya. Tot persones que o bé van a ajudar a Torró en les passades eleccions i ara cobren el seu favor amb diners de tots, o bé van treballar en les empreses de Torró, que com ara van malament, els dóna treball en l’Ajuntament de Gandia sense donar explicacions, provocant que hi haja més de 50 persones cobrant de tots sense que els gandians puguen saber què fan ni què cobren.

Orengo ha conclòs assegurant que “Torró no té diners per a mantenir escoletes o altres serveis però sí per a pagar els sous dels seus afins”, i ha assegurat que “ens han pujat els impostos per a seguir pagant-los la festa als seus amics”.