El PSPV insta el PP a retirar el Decret que deixa 85000 estudiants sense beca i a congelar taxes universitàries

El Grup Municipal Socialista presentarà al proper Plenari de l’Ajuntament de Gandia una moció on demana retirar el Reial Decret sobre beques que pretén aprovar el Govern espanyol. Este Decret endurirà les condicions per ser beneficiari de les ajudes, en un curs on es calcula que 85.000 estudiants perdran la seua beca amb les condicions exigides pel govern del PP.

En la citada moció, el PSPV-PSOE de Gandia demanarà també congelar les taxes universitàries, quan es calcula també que més de 35.000 estudiants no han pogut accedir als seus estudis universitaris per no poder-se pagar la matrícula. La regidora del PSPV-PSOE Diana Morant ha afirmat que amb el nou Decret de Beques, Espanya retrocedirà a uns nivells de cobertura en beques similars als de fa 10 anys, quan sols el 16% dels estudiants espanyols gaudia d’ajuda.

Morant ha afirmat que “Espanya retrocedirà 10 anys enrere en assistència de beques, el que, unit al 56’4% d’atur juvenil, el 30% d’atur valencià o el 18% de persones en situació de pobresa, deixa les generacions de joves completament bloquejades i sense cap expectativa de futur”.

La moció, enregistrada hui, recorda que una beca servix com a compensació per desigualtat econòmica, i que el seu accés “és un dret i no un luxe al que ens podem permetre renunciar”, segons ha assegurat Morant.