El PSPV-PSOE destapa que l’expropiació de la Citroën és nul•la perquè es va aprovar el conveni abans de l’entrada en vigor de la modificació definitiva del PGOU

El secretari general i portaveu del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, José Manuel Orengo, ha aportat hui noves dades sobre el ‘cas Citroën’ després d’haver tingut accés a l’expedient de l’operació. Així, entre les diferents dades aportades, els socialistes han anunciat que tot l’expedient podria incórrer en nul·litat perquè les presses del govern per adquirir l’edifici els va portar a aprovar el conveni d’expropiació abans de la modificació definitiva del PGOU i de la relació de béns a expropiar.

José Manuel Orengo, qui ha qualificat tot l’expedient com una “chapuza per a vestir de legalitat una operació molt fosca”, ha explicat que la Junta de Govern va aprovar el famós conveni d’expropiació de la Citroën el dia 28 de febrer, un dia abans que entrara en vigor definitivament la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) i la relació definitiva de béns a expropiar, que complia data d’exposició pública el 29 de febrer, incorrent així en un vici de nul·litat.

Per als socialistes, aquesta errada és “la més greu de tot l’expedient” i per la qual “anem a demanar que s’anul·le tot el procés d’expropiació i que ens tornen el milió i mig que els hem avançat”. Uns diners dels quals, a més, es va realitzar el primer pagament de 500.000 euros el dia 28 de febrer, també abans de l’entrada en vigor definitiva de les modificacions del Pla General. A més, Orengo ha demanat que es convoque amb urgència una comissió tècnica que servisca per a esclarir l’operació i obtenir les explicacions pertinents dels tècnics.

Però no ha estat aquesta la única incongruència que han destapat hui des del PSPV-PSOE respecte a aquest expedient que, cal recordar, està sent investigat per la Fiscalia Anticorrupció. Així, Orengo ha destapat que no és cert que l’expedient s’inicie, tal i com va dir des del primer moment el govern del PP de Torró, amb un informe del cap de la Policia Local que data a 5 de setembre. Així, en la documentació, es pot observar un accés a informació cadastral del bé immoble de l’edifici de la Citroën a data de 22 de juny, uns dies després d’arribar a l’alcaldia Torró.

I unes setmanes després, el 7 de juliol de 2011, l’arquitecte municipal ordenava una visita a l’immoble per a realitzar un estudi i valoració del mateix, avançant-se així dos mesos a l’informe del cap de la Policia Local que figura com a inici de l’expedient presentat ara pel govern de Gandia. Curiosament, aquest informe de l’arquitecte municipal, tot i que en el seu primer  paràgraf assegura que va fer la visita el 7 de juliol, al final signa a 14 de febrer de 2012, el que demostra que “presumptament s’ha maquillat un informe per a vestir-lo de legalitat”.

El portaveu socialista ha conclòs afirmant que “tot açò ens ve a demostrar, més encara, que Torró presumptament està pagant favors inconfessables als quals va arribar abans d’eleccions i va començar a executar només arribar a l’alcaldia”. Per això, els socialistes es plantegen anar més enllà de la denúncia presentada fins ara a la Fiscalia i querellar-se contra Torró.

Roda de premsa: http://youtu.be/uHYz4b1MJT0

Documentació en la qual es verifica que el conveni d’expropiació i el primer pagament es van realitzar el 28 de febrer, un dia abans que entrara en vigor, de manera definitiva, la modificació del PGOU publicada en el BOPV l’11 de febrer i amb una exposició pública de 15 dies hàbils (fins al 29 de febrer): Informe Citroën