El PSPV-PSOE lamenta que el govern del PP haja perdut l’oportunitat de compensar al Centre Històric amb la Fira i Festes per tenir una programació fluixa

La regidora del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Diana Morant, ha fet hui un primer balanç d’una Fira i Festes que, sens dubte, ha estat lamentablement marcada pel temporal de vent i pluja que va assolar Gandia el divendres i el dissabte i que va condicionar molt la participació ciutadana i l’ambient al carrer, provocant una Fira atípica.

Precisament per aquest motiu, Morant ha començat el seu balanç mostrant el seu suport als més perjudicats pel temporal de divendres: els firers, a qui els socialistes donen “tot el nostre suport i consideració pels moments delicats que estan passant perquè el vent, en molts casos, ha fet malbé els seus mitjans de vida”, per la qual cosa han donat suport al màxim a la proposta del govern de tornar els diners pagats en concepte d’ocupació. També han mostrat el seu suport als ferits i afectats pel temporal.

Tot i el temporal que condiciona el balanç de la Fira i Festes, els socialistes consideren que la programació presentada i dissenyada pel govern del PP prèviament a la catàstrofe “oferia una oferta fluixa i avorrida que en cap cas tenia en compte a tots els públics”. I, el que més ha lamentat la regidora Morant, “un model que ve a confirmar el que el govern del PP de Torró està provocant al llarg de tot l’any: un abandonament del Centre Històric en detriment de la platja de Gandia”.

I és que la regidora socialista ha lamentat que el govern del PP, amb la Fira i Festes, haja perdut l’oportunitat de compensar a un Centre Històric al que ha abandonat per complet durant tot l’any, tal i com estan apuntant els propis comerços, que reclamen més activitats dinamitzadores per a la zona del centre. Una dinamització que “la programació de la Fira i Festes del PP no afavoria en absolut”, ha dit Morant.

Així, Morant ha recordat que si en estiu s’han realitzat fins a cinc concerts, dues corregudes de bous i tots els esdeveniments del Maremagnum, en la Fira i Festes l’Ajuntament de Gandia “ha sigut incapaç de proposar una oferta musical i d’oci rica i variada, i el que s’ha programat per al carrer i per al Serrano està rebent nombroses crítiques pel seu nivell de qualitat”. “Pel que sembla, sols hi ha diners, i molts, per a la platja, però per a Gandia l’aposta més forta ha vingut del sector privat amb Ràdio Gandia”.

Per això, Morant ha obert el debat sobre la necessitat del Centre Històric d’una “aposta decidida per potenciar-lo com a motor econòmic”, i ha instat al govern a estudiar possibilitats “perquè tots els recursos econòmics per a oci no es poden destinar únicament a la platja, i menys ara que el centre de la ciutat ha vist perdre un dels seus plats forts de la tardor i l’hivern: la Fira i Festes i les festivitats d’octubre”. I és que el fet que les atraccions romangueren obertes fins al 14 d’octubre, li donava vida a la zona del centre, que ara perd aquesta opció pels problemes del temporal.

Pel que fa a la Fira i Festes, Morant considera que el govern del PP “s’ha dedicat a fer malbé un model de Fira que triomfava, tenia èxit, era participativa i deixava content a tots els públics”, i s’ha dedicat a reduir la inversió “per a gastar-ho tot en la platja i en estiu, quan Gandia ja té dades turístiques altíssimes en comptes de preocupar-se per allargar la temporada fins a l’octubre amb les festes patronals”.

Pel que fa a qüestions concretes, els socialistes es fan ressò de les nombroses crítiques que molts ciutadans els estan fent arribar sobre el fluix nivell de qualitat dels espectacles programats al Teatre Serrano i al carrer, on els ciutadans també han lamentat la falta de treball a l’hora de crear ambient festiu o facilitar espais per a tots els públics, des de mares de bebès, xiquets, adolescents, pares i majors.

Per contra, els socialistes han vist amb bons ulls l’homenatge a la història de Gandia amb les representacions dedicades a Alfons el Vell. Tot i això, Morant ha recordat que s’ha trobat a faltar la presència de la família ducal de Gandia i, sobre tot, del seu patró, Sant Francesc de Borja, donat que s’han perdut les representacions teatralitzades que es realitzaven al palau Ducal.