El PSPV-PSOE presenta una moció al plenari pel dret a decidir de les dones

El PSPV-PSOE ha presentat una moció al proper plenari per a expressar el rebuig a la nova llei de l’avortament que planeja imposar el ministre de Justícia sense cap consens, ni tan sols dintre del propi PP, on són nombrosos els càrrecs públics que han manifestat la seua oposició. Una llei que d’aprovar-se deixaria Espanya com un dels estats més regressius en matèria d’avortament del món occidental.

La moció demana que Gandia reconega el dret a una maternitat lliurement decidida perquè, com fins ara, puguen ser les dones les que decidisquen sobre l’embaràs i la seua decisió conscient i responsable siga respectada. A més, sol·licita que el Govern d’Espanya retire l’avantprojecte de reforma de la llei d’interrupció voluntària de l’embaràs rebujant la regressió que suposaria la seua aprovació.

La llei suposa un retorn al passat, fins i tot més enllà de la primera llei de l’any 1985, i condemna les dones a dues opcions: avortar fora d’Espanya si tenen recursos; o fer-ho ací en condicions de clandestinitat amb el risc que això suposa per a la salut i la vida.

Les lleis restrictives no redueixen el nombre d’avortaments, sinó que incrementen el nombre de dones mortes o que perden la salut en avortar en la clandestinitat i en condicions insalubres. Les dones que no vullguen seguir amb l’embaràs acabaran acudint a curanderes o a mètodes amb fàrmacs que ja es poden trobar per internet. Per tant, si la reforma de Gallardón tira endavant s’estaran  llevant a les dones el de la lliure decisió i a la salut.

La llei vigent garanteix que les dones siguen informades de totes les prestacions, ajudes i drets que els corresponen si desitgen continuar amb l’embaràs, així com de les conseqüències mèdiques, psicològiques i socials derivades de la prossecució de l’embaràs o de la interrupció, i de la possibilitat de rebre assessorament abans i després de la intervenció. Estableix, a més, un termini de reflexió de tres dies des de la recepció de tota la informació, abans que puga practicar qualsevol interrupció voluntària de l’embaràs, a petició de la dona i dins de les catorze primeres setmanes. Cal recordar que amb la llei vigent, l’any 2012 es van reduir el nombre d’avortaments en un 5% a tot Espanya i un 9% a la Comunitat Valenciana.

Diana Morant recorda que “Una dona que ha estat convenientment informada i assessorada, és totalment capaç de prendre la decisió que és seua, presa amb responsabilitat i consciència” i afegeix que “sobre la nostra maternitat no ha de decidir ni un ministre, ni un bisbe, ni un jutge, ni un metge. Sobre la nostra maternitat hem de decidir nosaltres”. I conclou que “si el PP està en contra de les dones, les dones tirarem al PP del govern”.