Els socialistes critiquen que la major part d’un préstec ICO de 3,2 milions és per a pagar a l’empresa pública

La regidora del Grup Municipal Socialista Ana Garcia ha explicat hui en roda de premsa que el seu partit va votar en contra a la sol·licitud d’un préstec ICO per part de l’Ajuntament perquè amb els 3,2 milions sol·licitats només es paga a dos grans proveïdors, dels quals un, el que més cobra, és l’empresa pública del consistori, Iniciatives Públiques de Gandia (IPG).

Tal i com ha detallat Garcia, dels 3,2 milions que s’han demanat, més de 2,2 són per a IPG i més de 752.000 euros per a una única empresa, consumint així la pràctica totalitat del crèdit demanat i deixant una quantitat “ínfima”, segons Garcia, per a pagar a altres proveïdors.

Segons ha explicat l’anterior responsable d’Economia de l’Ajuntament de Gandia, els pagaments a IPG i a l’altre gran proveïdor s’hagueren pogut gestionar d’una altra manera “i poder així demanar un ICO que servira per a pagar a moltes més empreses”, ha explicat la regidora. Garcia ha afegit que, per exemple, el deute amb l’empresa s’haguera pogut tancar amb un conveni semblant al que s’ha fet amb altres proveïdors.

A més, segons ha desvelat Garcia, entre la resta de factures que es paguen amb els diners de l’ICO hi ha algunes de quantitats tan irrisòries com 60 euros, 8 euros, 11 euros o 58 euros, entre d’altres. La regidora socialista ha explicat que no es necessita de cap crèdit per a fer front a estes factures i que, per tot això, el GMS va votar en contra durant la comissió d’Economia i Hisenda.

Per a Garcia, és irònic que els populars “enganyen a la ciutadania dient que estan salvant a xicotetes i mitjanes empreses pagant unes factures de quantitats tan ínfimes que hagueren pogut pagar-se molt abans, igual que s’han pagat concerts, xiringuitos i platges artificials”.

“Mitges veritats que es converteixen en grans mentides”

Per tot això, Garcia ha assegurat que “es torna a demostrar que el discurs del PP no deixa de centrar-se en mentir i enganyar a la ciutadania”. La regidora s’ha referit concretament a les mentides sobre que als socialistes no els importa que cobren els proveïdors, al Ahora Empleo que no es compleix o a les paraules de Torró sobre l’Hospital.

Respecte a este últim, Garcia ha dit que els pressupostos de la Generalitat demostren que Torró menteix quan diu que l’Hospital acabarà a octubre de 2012, donat que els pressupostos només contemplen 1,8 milions d’euros dels més de 10 que queden pendents de pagar.

Garcia ha finalitzat dient que tot són “mitges veritats que acaben convertint-se en grans mentides de Torró”, i li ha demanat a l’alcalde “que deixe de fer oposició a l’anterior govern i solucione els problemes dels ciutadans com l’atur, donat que la cosa no millora i ha abandonat el PactSafor”.