Els socialistes demanaran al plenari un compromís per a que l’educació infantil a Gandia siga sempre pública

La regidora del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil, ha anunciat hui que els socialistes presentaran una moció al plenari per tal de demanar als grups polítics amb representació al consistori un compromís que garantitze que l’educació infantil de 0 a 3 anys siga sempre pública a Gandia mentre la Generalitat no assumisca aquesta franja d’edat.

En aquesta moció, els socialistes defensaran que el model de les escoletes públiques continue com fins ara, amb la finalitat d’ajudar a les famílies que més necessiten ara conciliar la vida laboral i familiar per a fer front a la crisi i defensant uns preus públics assequibles per a totes les famílies.

Gil ha manifestat així les primeres valoracions dels socialistes davant el canvi d’actitud que va mostrar Torró en la darrera reunió amb els pares i mares de les escoletes, quan va deixar la porta oberta a no privatitzar l’educació infantil de la ciutat. Un canvi d’actitud que els socialistes valoren positivament però preferirien que no s’haguera arribat fins a este punt.

En aquest sentit, l’anterior responsable d’Educació li ha demanat a Torró que “abandone la política del terror i del bomber piròman”, perquè considera que “el que està fent és crear problemes on no hi ha, provocar l’angoixa de les famílies implicades i, després, tractar de posar final al problema que ell mateix ha creat”.

Gil ha explicat que davant aquesta nova actitud de Torró, els socialistes escoltaran les propostes i negociacions amb els col·lectius implicats i continuaran defensant que l’educació infantil continue sent pública a Gandia, mantenint els preus i els serveis “perquè en temps de crisi és més important encara ajudar a conciliar la vida laboral i familiar”, afegint que la despesa en educació “no és un dèficit sinó una inversió de futur”.

La regidora socialista, a més, ha volgut felicitar i agrair a les mares i als pares, a les educadores i al moviment social les seues reivindicacions i mobilitzacions per demanar que les escoletes continuaren amb un model “que funcionava be i tenia el reconeixement de tots”, i s’ha referit especialment a la Plataforma per l’Ensenyament Públic, a la Plataforma per les escoletes infantils, o al moviment del 15-M, que va recollir signatures en defensa de la xarxa pública de 0 a 3 anys.