Els socialistes demanen la subrogació de les educadores de les escoletes

La regidora del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia i anterior responsable en matèria d’Educació, Liduvina Gil, ha valorat positivament l’acord anunciat pel govern de Gandia i pel qual es garanteix que les escoletes continuaran sent públiques. Tot i això, els socialistes aniran més enllà i demanaran en una moció al plenari la subrogació de les 37 educadores.

Segons ha explicat Gil, ara que s’ha assegurat que les escoletes continuaran sent de gestió pública, “no té cap sentit acomiadar a unes professionals que porten anys treballant als centres i que han passat ja un procediment de selecció”, i ha recordat que, a més, són professionals “amb una eficàcia i una eficiència reconeguda per pares i mares”.

Els socialistes han volgut a més felicitar a les mares i pares dels alumnes de les escoletes, als membres de la Plataforma per les escoletes, als sindicats i als membres de l’oposició per les gestions portades a terme i que han fet que Torró canvie d’opinió, deixant de costat la seua voluntat primigènia de privatitzar el servei.

Aquesta actitud ha estat titllada per Gil, com en altres ocasions, com la d’un “bomber-piròman”, que crea un problema en un servei que funcionava a la perfecció per a, després, tractar de posar fi als inconvenients creats per ell. L’anterior responsable d’Educació ha lamentat que, en aquesta ocasió, les gestions de Torró “han sumit a les professionals i a les mares i pares en una angoixa que no deurien haver patit”.

Per a la regidora socialista, si les coses s’hagueren fet bé des del primer moment, reunint-se amb tots els agents implicats, s’hagueren evitat les decisions i contradecisions que han retardat les gestions. Gil ha assegurat que tot aquest galimaties és una demostració més del caos en que s’ha convertit el departament d’Educació des de l’arribada del PP. Així, Gil ha recordat que a hores d’ara no es coneix ni tan se val el tradicional informe d’escolarització.

Gil ha criticat que, a més, l’actual regidora d’Educació, Marta Cháfer, condicione el servei i les contractacions d’educadores “a la quantitat de matrícules que s’enregistren”, mentre que, segons ha explicat, sempre s’ha fet al revés. En aquest sentit, Gil ha llançat un missatge a Cháfer, qui ahir deia que s’estaven estudiant models d’èxit per a aplicar a Gandia. Gil li ha recordat a la seua successora que “ha heretat un model que ja és tot un referent a Espanya i que ens va portar a ser nomenats capital de les ciutats educadores”.