Els socialistes denuncien que Torró no ha facilitat informació al síndic per a que es done una imatge tèrbola de l’anterior govern

El portaveu del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia i anterior alcalde de la ciutat, José Manuel Orengo, ha valorat hui l’informe de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana assegurant que Torró no ha facilitat informació al síndic amb una única intenció: que el resultat done una imatge tèrbola de l’anterior govern.

Tal i com ha explicat Orengo, l’actitud “obscura i de mala fe” de Torró ha fet que l’actual govern ni tan se val al·legue l’informe redactat pel síndic, mentre que sempre i en pràcticament tots els ajuntaments es presenten al·legacions que posen llum a tots aquells aspectes més dubtosos que critica la sindicatura.

Per a Orengo, l’actual govern dirigit per Torró “està més preocupat per tirar llenya al foc contra l’anterior govern que en presentar una imatge positiva de la situació de l’Ajuntament”. Una obsessió, la de Torró, que ha fet que en cap moment es preocupara per defensar l’anterior gestió i que ni tan se val convidara als anteriors responsables per tal de fer-ho, dificultant així la tasca del síndic i possibilitant que l’informe donara la imatge que a ell li interessava.

En aquest sentit, Orengo recordava que en el mes de desembre els socialistes ja van demanar conèixer els resultats de l’informe del síndic de comptes perquè hi havia sospites de que, efectivament, desmentia moltes xifres de l’auditoria de Deloitte. Malgrat aquesta petició, l’actual govern ni va al·legar ni va deixar veure l’informe.

Així, Orengo ha volgut desmuntar alguns dels aspectes més cridaners de l’informe del síndic, com per exemple l’augment de contractes temporals en 2010, que està justificat amb les contractacions que es van portar a terme per al treball social protegit i de els quals es va donar informació a l’oposició i es van aprovar en plenari.

Una cosa semblant passa en l’increment del personal interí de l’Ajuntament de Gandia, que s’explica amb les contractacions que es van portar a terme per tal de posar en marxa la xarxa d’escoletes públiques. Però l’actual govern, obsessionat en embrutar la imatge de l’anterior, no va aportar aquesta informació.

Respecte a l’augment del deute i els reconeixements extrajudicals, Orengo ha explicat que “en tot moment es va donar informació als membres de l’oposició, es van tractar en sessió plenària i es va donar coneixement als mitjans de comunicació perquè no hi havia res que amagar”.

Per tot això, Orengo ha assegurat que la transparència de l’anterior govern “està més que demostrada i reconeguda” i ha matisat que si hi ha un govern “obscur i amb molt mala fe” és el del PP, que prefereix funcionar segons els seus interessos partidistes “abans que donar una bona imatge de la institució”. Un fet que, per al portaveu socialista es deu a que “Torró pensa que ell només ha de gestionar l’Ajuntament ara i que d’abans no té res a veure”.

Contradiccions greus amb l’auditoria de Deloitte

L’informe presentat ahir per la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana desmenteix moltes de les dades aportades per l’auditoria que Deloitte va realitzar als comptes de la ciutat i per la qual el govern de Torró va pagar 70.000 euros.

La dada més impactant és que el deute de l’Ajuntament de Gandia a data de desembre de 2010 era de 117 milions d’euros, una xifra que s’allunya molt dels 300 milions que Torró vol fer creure que es deuen des de l’Ajuntament de Gandia. I és que, tal i com ja van denunciar els socialistes, el PP, en connivència amb Deloitte, han ofert unes xifres on es mesclen moltes dades, algunes de les quals ni tan se val són deute real de l’Ajuntament.

En aquest sentit, els socialistes recorden que el deute bancari de l’Ajuntament ja no podia augmentar a partir de 2010 pel decret que impedia endeutar-se més a les administracions que ja estaven al sostre del deute, per la qual cosa la xifra de 300 milions només busca posar ombres en l’anterior gestió i tapar les decisions i les gestions de l’actual govern del PP.