Els socialistes exigeixen al conseller Moragues que rectifique i retorne la partida per a acabar l’Hospital de Gandia

El portaveu dels socialistes en l’Ajuntament de Gandia, José Manuel Orengo, ha demanat hui al conseller d’Hisenda, el gandià Juan Carlos Moragues “que rectifique i retorne a la partida de diners destinada a finalitzar les obres de construcció del nou Hospital de Gandia” perquè estiga finalitzat en 2013.

El socialista s’ha expressat així després quela Conselleriade Sanitat haja transferit els diners destinats a les obres de l’hospital de Gandia per a despeses de funcionament d’altres centres de salut dela Comunitat Valenciana.En total, Sanitat ha transferit 45,3 milions d’euros que estaven destinats a la construcció de dels hospitals de Gandia i Lliria.

En aquest sentit, Orengo ha lamentat que es mantinga la paralització la construcció de l’hospital, “una infraestructura per a la finalització de la qual a la Generalitat solament li queda pagar uns 12 milions d’euros, ja que les obres estan executades ja al 80%”. Per açò, ha demanat una reunió de la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Gandia en la qual es redacte un document que demane a la Conselleria d’Hisenda que retorne la partida destinada a l’Hospital de Gandia i que les obres puguen acabar aquest mateix any.

“Ens ha decebut que Moragues no haja aclarit l’embolic en el qual el seu antecessor va convertir el tema de l’Hospital de Gandia”, ha assenyalat Orengo, que ha recordat que en l’anterior etapa dela Conselleria que ara dirigeix el gandià primer es va dir que l’hospital es trauria a concurs, per a més tard dir que no seria així.

Referent a açò, Orengo ha aclarit que al conseller no se li demana “cap tracte de favor”, sinó que es tracta “d’una qüestió de justícia” que permeta acabar les obres de l’hospital, una de les infraestructures més necessàries i importants per a Gandia i la comarca deLa Safor, que la seua engegada revitalitzaria una zona molt important per a la ciutat.

Orengo ha afirmat que els treballs de construcció de l’hospital porten ja massa temps paralitzats, i ha advertit que aquest tipus d’obres “quant més temps estan parades més es deterioren i més costa després tornar-les a engegar”. El socialista ha indicat que algunes zones del nou hospital estaven ja equipades per al seu funcionament, de manera que quan es reprenguen les obres caldrà arreglar nombrosos desperfectes.

“Des del Govern i des de l’oposició sempre hem mantingut la lleialtat institucional cap a la Generalitat”, ha explicat Orengo, “però davant casos com aquest no podem deixar de reclamar al Govern valencià el millor per a la ciutat de Gandia”.

“Una cosa és transparència i una altra és honradesa”

D’altra banda, Orengo ha comentat la qualificació que l’Ajuntament de Gandia ha obtingut de l’ONG Transparència Internacional, que situa al consistori entre els més transparents d’Espanya. El socialista ha recordat que ja fa tres anys que l’Ajuntament està entre els més transparents, però ha puntualitzat que “una cosa és transparència i una altra ben diferent és honradesa”.

El socialista ha afirmat que el Govern del PP ha col·locat al de Gandia “entre els ajuntaments més transparents, però també entre els més deshonrats”. Segons ha indicat, el PP està obligat a donar publicitat a decisions com la compra del concessionari de la Citroën o la compra de boleres i cinemes. Però encara que aquestes decisions del PP siguen transparents “no significa que siguen honrades, ja que no sabem que interessos hi ha realment darrere d’aqueixes iniciatives”.

A més, ha explicat que el procés de fer transparents totes les actuacions municipals “va començar fa tres anys, quan els socialistes estàvem al capdavant del Govern local” i van engegar la nova pàgina web, de manera que l’actual Govern del PP ha continuat amb el treball que van començar els socialistes.