Els socialistes exigeixen que es restablisca el servei de Bibliobús

El regidor del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, Jesús Garcia, ha exigit hui al govern de la ciutat que restablisca el servei de Bibliobús, paralitzat des de fa unes setmanes, segons ha explicat el regidor de Cultura, Vicent Gregori, per no poder pagar una reparació del bus que cobreix el servei.

Per al regidor socialista, “no és una excusa de pes que justifique la paralització d’un servei que utilitzen moltes persones de la ciutat”, i ha assegurat que es torna a demostrar que el govern del PP “té diners per al que vol i per al que els interessa: sí per a concerts, per a festes de banderes i himnes i per a xiringuitos però no per a cultura i educació”.

Garcia ha explicat que el bibliobús era una proposta atractiva que permetia fer arribar la cultura lectora als distints barris de la ciutat, apropant-los l’oferta que l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques els ofereix sense necessitat de desplaçar-se als centres fixes. Ara, aquest servei el paralitza el PP “perquè prefereixen gastar en altres coses que no siguen la cultura”, ha dit Garcia.

El regidor socialista ha bromejat i ha suggerit que el govern “podria parlar amb els generosos espònsors dels concerts per a que els ajuden també a cobrir la reparació del bibliobús que segurament siga ridícula al costat del mig milió d’euros de dèficit dels events de l’estiu”.

Gandia va ser una ciutat pionera en la implantació del servei de biblioteca amb rodes l’any 99, quan va començar la experiència pilot gràcies a una col·laboració amb la Comunitat de Madrid. En aquella ocasió, les biblioteques de Gandia arribaven a la platja gràcies a un autobús. Després, en 2006 i ja amb una xarxa de biblioteques fixes consolidada, Gandia es va llançar a instaurar un servei més ampli i ambiciós que ara, cinc anys després, el nou govern comença a ofegar.

Per tot això, els socialistes han demanat al govern que encomane la reparació de l’autobús i reprenga el servei el més aviat possible, prioritzant els recursos de que disposen i no tallant en serveis culturals i educatius com ja van fer amb la carpa de La Caixa aquest estiu, que li donen a la ciutat un prestigi i un renom que no deuria perdre.