Els socialistes se solidaritzen amb els treballadors denunciats per la vaga general

Els socialistes en l’Ajuntament de Gandia han volgut mostrar la seua solidaritat amb els sindicalistes i treballadors denunciats per la vaga general del passat 14 de novembre, als quals es jutjarà demàí a Gandia acusats d’un presumpte delicte de desobediència a l’autoritat per la seua actuació en els piquets informatius que els sindicats van dur a terme en la jornada de protesta.

El regidor socialista Vicent Mascarell, que participarà demà com a testimoni de la defensa en el judici, ha assegurat que la jornada de vaga del 14 de novembre “va transcórrer de forma pacífica” i que els treballadors estaven exercint el seu dret a la vaga per a protestar per les retallades del Govern del PP sense recórrer en cap moment a la violència.

Segons Mascarell, la denúncia “respon a l’estratègia del Partit Popular i del Govern de criminalitzar a sindicats i treballadors” i té com a objectiu “fer callar futures protestes” que sens dubte es duran a terme al llarg d’enguany a causa de les retallades del PP i a les seues mesures enfocades a destruir els drets socials.

A més, ha assegurat que és la primera vegada que un grup de sindicalistes i treballadors s’ha de presentar davant el jutge per unes accions d’aquestes característiques i en aquest sentit ha afirmat que la denúncia “va en contra de la llibertat d’expressió i del dret a la vaga”.

Mascarell, de la mateixa manera que altres regidors del PSPV-PSOE, va participar en els piquets informatius del 14 de novembre i per açò declararà demà com a testimoni de la defensa dels treballadors acusats de desobediència a l’autoritat. El regidor ha assegurat que les accions de protesta es van desenvolupar amb normalitat i que els acusats es van comportar de forma pacífica.

Finalment, Vicent Mascarell també ha anunciat que els socialistes de Gandia participaran demà en la concentració en solidaritat amb els acusats que es celebrarà enfront dels jutjats de Gandia a les 9.30 hores, abans que comence el judici.