Es lliuren els premis del segon concurs de cartells ‘Gandia lliure de drogues’

El passat 26 de juny va ser el Dia Internacional contra l’ús indegut i tràfic il·lícit de drogues. Per a commemorar este dia, l’Àrea de Sanitat i Polítiques Saludables, encapçalada per la regidora socialista Liduvina Gil, va llençar el II Concurs de Cartells ‘Gandia lliure de drogues’.

Per tal motiu, hui, 28 de juny, s’han lliurat els premis als treballs guardonats en un acte que ha tingut lloc al saló d’actes de la Biblioteca Central. A l’acte han assistit, acompanyant a Liduvina Gil,  diversos representants del consistori gandià, com el portaveu del Grup Municipal Socialista, José Manuel Prieto, i la regidora de Polítiques Educatives, Carmen Fuster. També han estat presents Francisco Costa, responsable de Carrefour Gandia, i Jordi Creix, gerent de l’empresa Oci Urbà; i familiars i representants dels centres educatius de les persones premiades. Els cartells presentats al concurs estaran exposats al Consell dels Joves de Gandia (L’Alqueria Laborde) des de l’1 i fins al 18 de juliol.

L’últim informe de l’Observatori Espanyol de les drogues i les addiccions, publicat l’any 2020, revela que l’edat mitjana en l’inici en el consum de les diferents drogues es retarda lleugerament respecte a informes anteriors. No obstant això, l’inici del consum de drogues legals i il·legals continua donant-se en l’etapa de l’adolescència, situant-se el consum de l’alcohol al voltant dels catorze anys, i el d’altres drogues legals i il·legals, com el cànnabis, hipnosedants i cocaïna, entre els 14 i 15 anys.

A conseqüència d’esta situació, un dels objectius del II Pla Municipal de Prevenció de Conductes Additives de l’Ajuntament de Gandia és prevenir, retardar i disminuir les conductes addictives de la població adolescent de la nostra ciutat mitjançant activitats de caràcter preventiu en l’àmbit educatiu, entre altres. El II Concurs de Cartells ‘Gandia lliure de drogues’ s’emmarca dins d’este objectiu, essent la seua finalitat desenvolupar una activitat creativa que permeta la reflexió de l’alumnat envers les drogues i el seu impacte.