Gandia atorga ajudes per valor de 425.000 euros al sector turístic per pal·liar les conseqüències de la covid-19

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada del regidor socialista Vicent Mascarell, edil de Turisme i Platges, i els membres del fòrum socioeconòmic, ha anunciat hui que l’Ajuntament de Gandia ha creat una nova línia d’ajudes, dotada amb 425.000 euros, destinada al sector turístic de la ciutat que s’ha vist castigat per les conseqüències de la pandèmia de la covid-19. Es tracta del nombre més gran d’ajudes que ha atorgat l’Ajuntament de Gandia, en termes econòmics, al teixit empresarial turístic gandià format majoritàriament per autònoms i pimes. Esta ordre d’ajudes va en la mateixa línia de la qual ja he tret l’Ajuntament adreçada al sector del xicotet comerç, hostaleria i de serveis, dotada amb 2 milions d’euros.

L’alcaldessa, Diana Morant, ha destacat que des de l’Ajuntament “compartim la preocupació del sector turístic”, per la qual cosa “teníem clar que havíem d’aportar solucions”. Estes ajudes, que naixen després de múltiples reunions amb el sector, suposaran “un baló d’oxigen per a empresaris, treballadors i, per tant, també per a moltes famílies que viuen d’este sector”. La màxima autoritat ha indicat que l’objectiu és ajudar a què el sector turístic desenvolupe la seua activitat de manera normalitzada com més prompte millor.

Per la seua banda, Mascarell, ha remarcat que“estem davant la major ajuda econòmica mai plantejada a un sector turístic concret i de manera directa. No existeix cap municipi a Espanya que haja realitzat una mesura d’aquesta importància. Estem parlant de 425.000 euros, encara que deixem la porta oberta al fet que puga ser complementada en un futur”.

S’han establert tres línies d’ajudes diferenciades segons les empreses del sector turístic: empreses turístiques en sí, que ja estan beneficiades per SICTED, amb ajudes directes de fins a 2.500 euros a cadascuna de les empreses. Parlem d’agències de viatges, restaurants, cafeteries… És a dir, totes aquelles empreses que tenen l’especialització, els cursos i el seguiment de qualitat del segell SICTED; allotjaments turístics (hotels de totes les característiques i categories, cases rurals, etc.), amb ajudes globals de fins a 253.000 euros i de fins a 35.000 euros per a cadascú per a acompanyar-los en l’etapa post-covid; iniciatives de caire museístic i patrimonial de la nostra ciutat, on la gestió no és municipal, com ara el Palau Ducal o el Museu Faller.

Estes tres línies no estan tancades i si la demanda requerix ampliació o es detecta un sector que també el necessite, estic segur que tots els membres del fòrum socioeconòmic estarem en el mateix camí. La primera línia que abordarà els allotjaments turístics estarà condicionada a la formació permanent o a participar en activitats de promoció per a treballar de manera conjunta amb l’administració. Amb la segona línia d’establiments que compten amb SICTED és pretén discriminar positivament a aquells que fan que els seus negocis i comerços estiguen especialment dissenyats per a atendre les demandes turístiques”, ha explicat Mascarell.

La finalitat d’estes subvencions és dinamitzar el sector turístic i facilitar mitjans als agents del sector per a contribuir a la reactivació de la destinació turística de Gandia, en l’àmbit de les competències atribuïdes als municipis en matèria de foment de l’activitat turística. Es faran aportacions directes amb l’objectiu de mantenir viu el teixit empresarial turístic, que genera producte i que, en el seu moment, va saber orientar les inversions pròpies en qüestions com la certificació d’estàndards de qualitat. Així, moltes de les empreses que es poden beneficiar ja han aconseguit el distintiu SICTED. La Junta de Govern de dilluns que ve aprovarà esta línia d’ajudes, que complementen les de la Generalitat, i en els pròxims dies s’informarà dels requisits i de com es pot accedir a elles.