Gandia destina 200.000 € a intensificar la neteja dels col·legis públics

L’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada del regidor delegat de Serveis Bàsics a la Ciutadania i Qualitat Urbana, Miguel Ángel Picornell i de la regidora delegada de Polítiques Educatives, Carmen Fuster, ha comparegut per tal d’anunciar una important mesura d’higiene sanitària enfront de la COVID-19 que s’aplicarà en aquells centres educatius i de formació de la ciutat on la competència en manteniment recau en l’Ajuntament.

Molt prompte es produirà l’inici del curs escolar (el dia 7 de setembre) i des de l’Ajuntament ja està tot enllestit per tal de garantir la màxima seguretat sanitària,  tant als estudiants i usuaris dels centres com al personal i al professorat.

“Des de l’Ajuntament hem realitzat tots els esforços possibles, hem sigut previsors, estem fent tot el que està al nostre abast i estem complint totes les recomanacions i indicacions per tal de combatre el virus, també en l’àmbit educatiu, així que com que és clau la neteja per a evitar la propagació de la COVID-19, hem ampliat el pressupost municipal per a destinar més de 200.000 euros a intensificar la neteja dels 10 col·legis públics de Gandia  (Benipeixcar, Botànic Cavanilles, Cervantes, Les Foies, Joan Martorell, Joan XXIII, Mondúver, Roís de Corella, Sant Francesc de Borja i Enric Valor). A més, Escolapis, que és concertat, s’inclou en el llistat perquè té un conveni especial amb l’Ajuntament per la cessió de diversos espais, com ara la UNED o l’Escola Permanent d’Adults. Per tant, serien 11 centres en total”. L’Alcaldessa ha assegurat que, amb independència d’aquesta partida extraordinària, també s’intensificarà la neteja en altres centres docents públics: les 7 escoletes, 4 escoles de música, l’EPA, la UNED i la Universitat Popular.

La partida econòmica extraordinària permetrà augmentar la freqüència de neteja en tots els centres per tal d’evitar contagis i garantir la màxima seguretat sanitària. I també possibilitarà contractar a més persones (que eixiran de l’atur): Hi haurà 16 persones més dedicades a les tasques de neteja i desinfecció d’elements comuns en tots els espais educatius. Cal recordar, que el servei actual de neteja compta amb una mitja de 80 netejadores per a un total de 115 edificis municipals.

Diana Morant ha anunciat també que la mesura d’intensificar la neteja en els centres finalitzarà quan acabe el virus. Així, l’ampliació dels 200.000 euros està estipulada fins a finals d’any, però a partir de l’1 de gener, automàticament, s’anirà dotant de partida pressupostària amb la mateixa finalitat fins que acabe la pandèmia.

Per la seua banda, Camen Fuster ha assegurat que l’Ajuntament entén la preocupació de les mares i dels pares enfront d’aquesta tornada a escola atípica, “però els col·legis estan preparats. L’Ajuntament no ha parat de treballar de valent durant l’estiu perquè es complisquen totes les mesures enfront de la COVID-19, en contacte permanent amb els centres, i amb la finalitat d’evitar els contagis, detindre el virus i garantir la salut de les persones, que per a nosaltres és el primer”. La responsable d’Educació ha assegurat que s’estan preparant diverses iniciatives que aniran comunicant-se durant els pròxims dies.

Finalment, Picornell ha volgut agrair la dedicació del funcionariat de la casa, “sobretot dels departaments de Contractació i Economia i Hisenda, que han sacrificat hores de les seues vacances per a modificar la contracta del servei de neteja d’edificis públics i permetre l’ampliació pressupostària, d’acord amb la legalitat”.