Gandia destina 320.000 euros per a ajuda a domicili i 51.000 euros per a beques de menjador

La regidora de Benestar Social i Polítiques Educatives, Carmen Fuster, ha informat que la Junta de Govern ha aprovat l’expedient de contractació destinat a prestar el Servei d’Ajuda a domicili (SAD) i el de Servei d’Ajuda a domicili per a la Dependència, amb els quals l’Ajuntament de Gandia presta un servei d’atenció integral necessari perquè les persones amb alguna mena de dependència puguen continuar amb la seua vida propiciant el seu benestar personal. Un servei que s’ha prestat des del consistori gandià des de fa vint anys i que actualment atén un total de 50 famílies.

La proposta compta amb un pressupost d’adjudicació de 320.000 euros (IVA inclòs). La validesa de l’acord serà per dos anys, amb possibilitat de prorrogar-lo per tres anys més. En este cas, cas l’import del contracte superaria els 800.000 euros. Fuster ha explicat que esta quantitat ve subvencionada íntegrament per la Generalitat Valenciana i que, des del consistori, “continuarem apostant per estes polítiques perquè ajuden a persones que, per diverses raons, no poden valdre’s per si mateixes durant la seua jornada diària”.

D’altra banda, l’edil socialista també ha informat que s’han aprovat els criteris i condicions per a la concessió de manera directa i excepcional d’ajudes per al servei de menjador escolar durant el curs 2020-2021. La regidora de Polítiques Educatives ha explicat que, a més de les ajudes que oferix la Conselleria en forma de beques, des de l’Ajuntament de Gandia s’oferixen unes altres de caràcter assistencial i excepcionals destinades a complementar les de la Conselleria.

En total, s’ha pressupostat per a este curs un total de 51.000 euros que ahir van ser aprovats en Junta de Govern. “Estes beques es concedixen de manera directa i excepcional i tenen una quantia màxima i diària de 4,25 euros per al menjador i 2,12 euros per a transport. Tal com ha explicat Fuster, les ajudes s’adjudiquen després de realitzar-se la corresponent avaluació per part dels tècnics de Serveis Socials i les persones que integren les direccions dels centres educatius, que són els qui en moltes ocasions coneixen millor la realitat dels alumnes”, ha indicat Fuster. L’any passat, 140 alumnes de la ciutat es van beneficiar d’estes ajudes.