Gandia es convertix en seu esportiva del Campionat d’Handbol Platja autonòmic

La regidora d’Esports, Lydia Morant, al costat del director esportiu del Club Handbol Gandia, David Cremades, i el coordinador de la Lliga d’Handbol Platja de la Comunitat Valenciana, Miguel Soria, han comparegut en roda de premsa per a anunciar que el pròxim diumenge 16 de maig Gandia es convertirà per primera vegada en la seu esportiva encarregada d’obrir este torneig autonòmic.

La competició, organitzada pel Club Handbol Gandia i adaptada per la Federació, se celebrarà a la Platja a l’altura del carrer Illes Balears. Hi participen 23 equips, entre els quals el club local, que hi participarà en totes les categories, i d’altres de renom com el Beach Bees que estarà present en la modalitat base i sènior.

En primer lloc, Morant ha agraït al club gandià “el seu esforç i implicació a l’hora d’organitzar un dels grans esdeveniments esportius que acollirà la nostra ciutat i que es va haver de suspendre la darrera temporada a causa de la crisi sanitària”. D’altra banda, la regidora socialista ha explicat que “tots els participants rebran una botelleta d’alumini amb el logo de la ciutat com obsequi de l’Ajuntament de Gandia per a emplenar-les d’aigua i hidratar-se. D’esta manera substituïm el plàstic i respectem el medi ambient i al mateix temps promocionem turísticament la nostra ciutat”.

A més, l’edila d’Esports ha destacat que “tots els esdeveniments esportius que es duen a terme a la nostra ciutat seguixen un protocol de seguretat avalat per les federacions, per això esperem que este torneig siga un èxit i que el públic assistent siga responsable amb les mesures de seguretat (distància social i mascareta) i seguisca les indicacions del voluntariat i del personal d’organització”.

Per la seua part, Cremades també ha volgut agrair a l’Ajuntament de Gandia per habilitar a la platja “un torneig d’estes característiques que desitjàvem portar endavant i que ens dóna a conéixer”. Respecte a la competició, ha assenyalat que “té unes característiques diferents de la de l’handbol platja, ja que prima molt més l’espectacularitat, un atractiu que servix perquè la gent ens conega i se sume al nostre projecte”. També ha incidit en el fet que este torneig compta amb més equips femenins que masculins, el que representa una bona oportunitat per a visibilitzar les categories femenines.

Finalment, Soria ha qualificat el Club Handbol Gandia com “el més important de la Safor, un club que integra les dues modalitats (pista i platja) i que està en auge des de 2015”. Per últim, ha subratllat que es tracta del “primer torneig d’handbol d’esta temporada i de la primera autonomia en l’àmbit nacional que oferix una modalitat de platja en este esport, cosa que ens convertix en punt de referència per a la resta d’Espanya”.