Gandia és reconeguda en Fitur com un destí ideal per als turistes amb discapacitat física

Gandia ha sigut reconeguda este matí en el marc de Fitur 2023 pel treball realitzat en el municipi amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat en el marc de les diferents accions que s’estan duent a terme sota el projecte Destinació Turística Intel·ligent. Francisco Sardón, representant de Predif (Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física), ha entregat el reconeixement a José Manuel Prieto, alcalde de Gandia.

Després d’entregar el premi, el president de l’associació ha destacat que “este premi és un reconeixement a Gandia pel seu treball en 2022 i per aconseguir que el sector privat s’implique. Si tots treballem junts podem millorar els recursos turístics accessibles”.

Per part seua, Prieto ha recordat que Gandia ja compta amb quatre punts de bany adaptat, però que paral·lelament es treballa dia a dia en la humanització d’espais públics, carrers, places i entorns. “Este reconeixement avala la nostra manera de treballar i seguirem la línia traçada per a assentar-nos com un destí amable i accessible”, ha destacat.

D’esta manera, des de l’àrea d’Accessibilitat, Turisme i Oci Inclusiu de l’entitat es reconeix l’esforç realitzat per Gandia, una destinació turística consolidada i una ciutat oberta i inclusiva, en la gestió l’activitat turística de manera responsable i compromesa amb les persones i el territori.

Amb el reconeixement, els integrants de PREDIF han posat en valor la trajectòria de Gandia en la implementació d’accions en destí per a millorar l’experiència turística inclusiva ha sigut constant durant els últims anys perquè qualsevol persona puga gaudir no sols de la platja, sinó dels múltiples recursos turístics que oferix la ciutat.

En este sentit, i en el marc d’actuació del Pla de Sostenibilitat Turística de Gandia, finançat entre la Secretària d’Estat de Turisme del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, Turisme Comunitat Valenciana i el propi ajuntament, es duen a terme intervencions per a millorar les condicions d’accessibilitat i mobilitat sostenible de l’entorn urbà i dels principals itineraris de la ciutat, així com per a identificar i promocionar els recursos turístics que presenten les millors condicions d’accessibilitat i permeten el gaudi d’una experiència accessible, a través de la plataforma de Turisme accessible Tour4all, impulsada per PREDIF.

Estes iniciatives s’unixen a la destacable trajectòria en matèria d’accessibilitat duta a terme a la Platja Nord de Gandia, que compta des de 2002 amb 3 punts de bany accessible els serveis del qual any rere any van ampliant-se amb la finalitat d’oferir un servei de qualitat a les persones usuàries, així com a altres accions empreses des de les Tourist Info, en col·laboració amb l’àrea Smart City de Gandia, relacionades amb l’accessibilitat digital: habilitació d’un mòdul d’accessibilitat en el portal oficial de turisme visitgandia.com, adequació accessible del punt d’informació 24/7, incorporació d’un servei de videointerpretació en llengua de signes i la sensorización IOT de les places d’aparcament de mobilitat reduïda per a la consulta en temps real sobre ubicació i disponibilitat.

SOBRE LA PLATJA NORD

La Platja Nord actualment és un referent pels serveis prestats tant pels equipaments i infraestructures adaptats: passarel·les, rampes i espais d’ombra, que en 2022 s’amplien per a arribar a la zona de bany, com pels serveis oferits: reserva d’aparcament per a vehicles acreditats en tots els caps de carrer que fan al passeig Marítim, sol·licitud individual de prolongació de passarel·les en punts específics, servei d’atenció a grups, dotació de personal i equipament gestionat i atés per personal de Creu Roja Gandia. A açò s’unixen els serveis d’assistència oferits en 2022, fruit d’un acord entre Creu Roja i Fundació AXA, en una nova àrea d’oci amb personal especialitzat, fisioterapeutes i animadors socioculturals.