Gandia iniciarà en març la rehabilitació del pont de l’avinguda d’Alacant

El procés de licitació del projecte de rehabilitació del pont de l’avinguda d’Alacant ja està en marxa, al qual s’han presentat un total de cinc empreses. Recentment s’han obert les pliques tècniques i s’estan valorant i la setmana vinent s’obriran les ofertes econòmiques. D’esta manera, l’adjudicació definitiva de les obres podria fer-se efectiva en un mes i començarien en març amb un termini d’execució de 8 mesos, abans que finalitze l’any. El pressupost és d’1,5 milions d’euros aproximadament, finançats íntegrament amb fons municipals dins el Pla d’Inversions que contempla el Pressupost Municipal de 2021, que està previst aprovar-se la setmana pròxima.

La pandèmia ha demostrat que és bàsic ampliar els espais per a la ciutadania. Així, apostem per fer realitat en aquests temps infraestructures com esta, perquè els gandians puguem cuidar-nos gaudint d’espais més amplis i segurs. També necessitem que les administracions sigam motor de l’economia. Per això, l’actuació generarà 24 llocs de treball, entre directes i indirectes”, ha indicat l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant.

Es tracta del segon pont que es va construir a la ciutat, un dels principals accessos a Gandia, amb un projecte per a completar el nou itinerari segur d’accés a l’hospital, dotant d’una continuïtat a l’obra ja realitzada. Servirà per a culminar la unió del centre de la nostra ciutat amb l’hospital Francesc de Borja, que va obrir les seues portes durant la primavera de 2015 amb escassos i deficients accessos per als vianants des del nucli urbà, i que el Govern local que va vindre després va haver de resoldre i posar solució.

El pont de l’avinguda d’Alacant tampoc es correspon amb les necessitats de la ciutadania. És una zona molt transitada, fonamental per a l’accés a l’hospital, així com a les zones industrials i comercials del sud de Gandia. Sobretot, té moltes dificultats per a la mobilitat a peu o amb bici: ample de vorera insuficient, elevades velocitats de vehicles, elevat perill d’accidents, falta d’enllumenat amb la conseqüent percepció d’inseguretat, etc. Per això, l’actuació més important és l’ampliació de les voreres, de menys d’un metre a hores d’ara, a 3 metres a cada costat, adaptant-les als criteris de seguretat i mobilitat. També cal tindre en compte el valor patrimonial i de l’entorn, el qual ha anat deteriorant-se a causa de serveis penjats o conduccions situades en mal lloc del pont. 

Este pont se situa dins del paisatge protegit del Serpis, amb un passeig fluvial que a mitjà termini es vol connectar amb la mar. També està en l’àmbit de protecció de la muralla de Gandia i el nucli històric. Representa, per tant, un excel·lent punt d’observació de la ciutat.

En este sentit, el Govern de Gandia continua millorant els dos principals accessos per a vianants que té l’hospital comarcal. Per una banda, el del pont de l’avinguda de l’Alacant, on a més d’este projecte, ja es va executar en 2019 una actuació complementària amb l’itinerari per a vianants dotada amb 193.000 euros. D’altra banda, l’altre accés del parc d’Ausiàs March, on s’han invertit més de 300.000 euros per part de la Diputació de València trencant la barrera del riu Serpis i perllongant el passeig de les Germanies, i on anem a treballar amb noves fases perquè la ciutadania puga arribar a l’hospital amb més comoditat.

Morant també ha recordat que no es tracta d’un projecte aïllat, que la ciutat està invertint en la millora de ponts des de la legislatura passada, com ara la peatonalització del Pont Vell d’Oliva o la construcció per part del Ministeri de Foment del pont que unix Venècia amb els Marenys de Rafalcaid.

Sabem que les infraestructures de ponts són importants per a una ciutat que té riu i que ha de superar eixa barrera i seguim en eixe pla integral de revisió i millora dels nostres ponts per a afavorir la integració de tots els espais de la ciutat i la mobilitat de les persones, sobretot en la trama més urbana”, ha assenyalat la primera edil de Gandia.