La Conselleria estudia incloure a Gandia en el Pla Convivint per a dotar-la d’una residència per a majors

El Govern de Gandia ha obtingut el compromís de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives d’estudiar incorporar a la ciutat en el Pla Valencià d’Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025 (Pla Convivint). La finalitat és que la capital de la Safor, davant la creixent demanda, puga comptar amb algun espai públic de serveis socials, com una residència o centre de dia per a persones majors.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada del vicealcalde, Josep Alandete, i la regidora de Benestar Social, Carmen Fuster, s’han reunit este matí a València amb el director general d’Infraestructures de Serveis Socials de la Conselleria, Enric Juan, per a sol·licitar-li la inclusió de Gandia en el Pla Convivint pel fet que la ciutat no apareixia entre la xarxa de municipis valencians d’este programa. Un pla que no sols oferix recursos per a gent gran, sinó també per a persones amb diversitat funcional, salut mental, infància i violència de gènere.

Durant la trobada, Enric Juan ha manifestat que el Pla Convivint és un projecte “viu” pel que, després d’escoltar les necessitats de la delegació de Gandia, ha indicat que la Conselleria se centrarà en el cas d’esta ciutat per a abordar totes les possibilitats i atendre les seues demandes. Ara, el consistori haurà de plantejar propostes d’espais o cessió de sòl públic que seran estudiades en la Comissió d’Infraestructures de la Conselleria que tindrà lloc després de l’estiu.

Després de finalitzar la reunió, Diana Morant ha manifestat la seua satisfacció amb la Conselleria per la seua bona predisposició, “atés que Gandia necessita infraestructures públiques de serveis socials”. Morant ha subratllat la importància de tindre residències per a gent gran o centres de dia per a “atendre degudament les persones majors donat l’envelliment progressiu de la població. La nostra intenció és posicionar-nos com una ciutat referent en cura i atenció a les persones majors, per la qual cosa l’ajuntament es posa a la disposició de la Conselleria per a tot el que faça falta”.

Per la seua banda, Carmen Fuster ha agraït a la Conselleria la sensibilitat mostrada amb Gandia. “Una vegada més, el Govern del Botànic demostra el seu compromís amb Gandia i ho fa amb un sector tan important com és la gent gran”, ha assenyalat la regidora socialista.

 

EL PLA CONVIVINT

El Pla Convivint és una iniciativa que pretén potenciar la xarxa de benestar social de la Comunitat Valenciana amb la construcció de nous centres, la reforma dels existents, la creació de noves places i també de llocs de treball, amb el compromís que tots els departaments i zones del territori valencià compten amb els recursos necessaris en persones majors, diversitat funcional, salut mental, infància i violència de gènere.

D’esta manera, Gandia podria passar a ser una més de les 100 actuacions de gent gran que contempla la iniciativa, que està dotada amb 279 milions d’euros i que permetrà duplicar el nombre de residències públiques i multiplicar per 12 els recursos d’atenció diürna, a més d’instal·lar punts d’atenció de proximitat en el món rural.

Este pla es finançarà amb fons propis de la Generalitat Valenciana, així com amb els procedents de les ajudes europees i d’algunes aportacions municipals. El Pla Convivint suposarà una inversió de 561 milions d’euros per a la reforma o posada en marxa de 247 instal·lacions, que permetran crear 6.600 noves places públiques en residències i centres de dia per als col·lectius més vulnerables, com ara les persones majors, amb diversitat funcional o usuàries de prestacions relacionades amb la salut mental. Es preveu que este pla puga crear més de 3.500 llocs de treball directes des d’una òptica de qualitat i estabilitat.