La Generalitat deriva el batxillerat d’art d’un centre públic a un concertat de Gandia

La regidora del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia encarregada en matèria d’Educació, Liduvina Gil, ha denunciat hui el que considera “un nou atac a l’educació pública per part de la Generalitat”. Segons ha denunciat, esta setmana s’ha sabut que conselleria ha derivat el batxillerat d’Arts d’un centre públic a un concertat a Gandia.

Gil ha explicat que, fins ara, aquesta especialitat estava sent impartida a l’IES Maria Enriquez, però que a partir del proper curs ho farà a un centre concertat de Gandia. Un acte que Gil ha titllat com “una altra mesura del desmantellament de l’educació pública que està portant a terme el PP de Fabra”.

Gil ha recordat que fa uns anys es van realitzar molts esforços per tal d’aconseguir que el batxillerat artístic s’impartira a un centre públic de la ciutat, donat que en un principi els estudiants interessats havien de desplaçar-se fins a Sueca. Ara, amb aquesta decisió, Gil ha denunciat que els actuals professors es quedaran sense la seua plaça i hauran de desplaçar-se a altres centres, un fet que Gil ha lamentat “donat el grau de professionalitat i reconeixement d’aquests docents”.

Segons ha detallat la regidora socialista, amb la inclusió de la especialitat en un centre concertat “els nous docents es contractaran de forma arbitrària per part de l’empresa que gestiona el centre i seran persones que no han passat cap oposició”. Per això, els socialistes han anunciat que presentaran una moció al proper plenari per demanar que l’especialitat artística continue en un centre públic com fins ara.

A més d’aquesta denuncia, Gil ha explicat els temes que es van tractar al darrer Consell Escolar. Una reunió on els socialistes van posar de manifest “la falta de planificació de la conselleria d’Educació a l’hora de posar en marxa l’inici del proper curs escolar”.

Gil ha criticat que, a hores d’ara, no s’ha deixat clar encara si hi haurà un augment de la ratio a les aules de Gandia, seguint el decret 14/2012, ni tampoc se sap què va a passar a secundària, on es parla d’aules augmentades dins als 36 alumnes. Per als socialistes, aquesta situació està provocant l’angoixa en els pares i les mares, que no saben què va a passar en els centres educatius de Gandia el proper curs.

Per altra banda, els socialistes també van donar suport al vot en contra per negar que l’Ajuntament de Gandia cedisca sòl públic per a la construcció d’un centre educatiu concertat a la zona del final del passeig de les Germanies. En aquest assumpte, el GMS ha mostrat sempre el seu rebuig, demanant respostes que estiguen encaminades cap a l’ensenyament públic, sol·licitant la construcció d’un nou institut públic i l’acabament dels col·legis pendents a la ciutat.

La incògnita de les educadores a les escoletes d’estiu

Liduvina Gil també ha denunciat que les escoletes d’estiu comencen a funcionar rodejades de moltes incògnites per culpa dels canvis improvisats que el govern de Torró està portant a terme en la xarxa de centres d’educació infantil. En aquest sentit, Gil ha agraït que es mantinga el servei d’escoletes d’estiu però ha demanat més concreció.

En aquest sentit, un dels dubtes és quines seran les educadores que se’n faran càrrec, perquè les actuals, com que no han estat subrogades, acaben el contracte en juny. Gil ha assegurat que seria positiu que les educadores continuaren en els seus llocs de treball per al servei d’estiu, perquè un dels aspectes positius del servei és que els menuts tenen la mateixa educadora durant tot l’any, estalviant problemes d’adaptació.