La ‘Ruta Interactiva dels Borja’ ja comença a caminar pels carrers dels centre històric

El Palau Ducal ha acollit la presentació d’una nova iniciativa que es desenvolupa dins de la marca ‘Territori Borja’. Es tracta de la ‘Ruta Interactiva dels Borja’, una proposta que incorpora les noves tecnologies per convertir-se en “una magnífica excusa per a conéixer la nostra història i patrimoni”, ha explicat el regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell. La proposta es desenvolupa en el marc de col·laboració amb l’estratègia de Turisme Comunitat Valenciana per al desenvolupament de productes turístics, juntament amb el Departament de Turisme de l’Ajuntament de Gandia, i s’ha dissenyat per a posar en valor i difondre d’una manera didàctica i amena, el patrimoni i la història de la nostra ciutat.

D’esta manera, mitjançant la utilització de codis QR, els participants a la ruta accedixen a vídeos explicatius, interactuen mitjançant preguntes, a més d’obtenir informació complementària que permet augmentar el coneixement i destacar la importància dels Borja a la nostra ciutat.

Per a l’edil socialista, esta eina “ens permetrà conéixer les arrels dels Borja a Gandia a través dels personatges borgians més il·lustres”, i ha afegit que “el turisme serà intel·ligent i sostenible o no serà. Hem de ser capaços de construir un relat singular que ens diferencie i que motive els visitants a descobrir Gandia”.

Mascarell ha recalcat que “estem davant d’una magnífica oportunitat que situa Gandia per davant d’altres municipis a l’hora de reivindicar la família valenciana més universal de la història, alhora que ampliem i diversifiquem una oferta turística assentada al sol i la platja que ha de buscar nous nínxols de mercat que faciliten la desestacionalització i l’augment de la rendibilitat”. Finalment, ha convidat la ciutadania al fet que conega “els espais emblemàtics de la ciutat de la Gandia medieval a través de les veus dels seus protagonistes històrics”.