La ‘Tardor Literària’ programa 50 activitats per als mesos d’octubre i novembre a Gandia

A partir del proper dijous 13 d’octubre i fins al 20 de novembre, Gandia acollirà la ‘Tardor Literària’, un esdeveniment conformat per 50 activitats de diverses temàtiques per a tots els públics. Així ho han presentat aquest matí la regidora i el director de l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques (IMAB), Liduvina Gil i Toni Ordiñana, respectivament.

“La programació té com a objectiu impulsar l’hàbit de lectura entre el públic en general i, a banda, preservar el patrimoni intel·lectual de la ciutat i donar suport a la creació literària”, ha definit Gil. A més, l’edil socialista ha afegit que esta cita “cultural” i “ineludible” per als amants dels llibres posarà “el protagonisme, l’actualitat i la llum dels focus mediàtics als lectors, els llibres i les biblioteques”.

A banda de recollir una extensa quantitat d’actes, hi haurà una gran varietat, com ara concerts, trobades, exposicions, teatre, gimcanes… perquè Gandia continue sent un referent consolidat com a capital literària d’arrels i tradició. La programació es dividirà en el Dia de la Biblioteca (durant el mes d’octubre), els Premis Literaris (mes de novembre) i les Trobades amb autors (durant els dos mesos).

“La ‘Tardor literària’ és transversal i demostra l’aposta del Govern local i el teixit social per la cultura. A banda de l’Ajuntament de Gandia, hi ha molts altres departaments i associacions involucrades com Política Festiva, Saforíssims, el Palau Ducal, Serveis Bàsics… destacant la gran resposta que ha tingut la comunitat educativa”, ha puntualitzat Ordiñana.