L’Ajuntament i el teixit productiu gandià s’unixen per a combatre la covid-19 amb un protocol sanitari

El Saló de Plens del consistori gandià ha estat l’escenari hui de la signatura del Protocol d’Intencions entre l’Ajuntament de Gandia i les associacions de comerciants, hostalers i hotelers de la ciutat per al rigorós compliment de la normativa sanitària i l’adopció de mesures per a fer front a la crisi sanitària de la covid-19, un acte presidit per l’alcaldessa, Diana Morant, acompanyada de membres de la Corporació municipal.

Hi han signat: DestíSafor i les associacions d’Hotelers de Gandia; d’Hostaleria del Centre Històric-Raval-Prado; Gandia Comercial Centre Històric; de Comerciants República Argentina, El·líptica i Adjacents; de Comerciants Roís de Corella i Adjacents; de Comerciants, Comerç i Serveis Corea, i de Comerciants de la Platja. També hi eren presents la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES) i el Cercle d’Economia de la Safor (CES).

El protocol per al compliment de la normativa sanitària adopta una sèrie de mesures per a fer front a la crisi sanitària de la covid-19. I és que a la vista de les mesures temporals i excepcionals adoptades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública (competent en matèria de sanitat), es considera molt necessari i primordial establir un acord fruit del consens entre l’Ajuntament de Gandia i les entitats que representen als sectors productius de la ciutat. “Perquè ara més que mai, tots els que estem ací representants, hem de garantir i reforçar el compliment estricte de la normativa sanitària, amb dos objectius: evitar els riscos de contagi i assumir la responsabilitat de comprovar a cada moment l’exacte compliment dels deures imposats”.

Així, segons l’alcaldessa, la signatura del protocol sanitari marca tres metes: “Contribuir a la seguretat i salut de les persones (que és el primer); el correcte desenvolupament de l’activitat comercial, turística i productiva de la ciutat (la prioritat és garantir la salut de les persones, però la nostra obligació també és consolidar la reactivació econòmica), finalment, assegurar les millors condicions de vida possible dels ciutadans i visitants de Gandia”.

L’alcaldessa també ha destacat que “hui llancem al món un missatge de responsabilitat i compromís. Anem a ser molt exigents amb nosaltres mateixos i anem a ser igual d’exigents amb qui vinga a casa nostra”.

Per la seua banda, el president de DestíSafor, José Manuel Navarro, ha assegurat que el sector privat continuarà implementant totes les mesures que siguen necessàries, “perquè treballar de cara al públic és molt dur i nosaltres hem de ser els primers que hem de cuidar-nos per cuidar la ciutadania. De fet, estem treballant des del primer dia en un segell per a tots els establiments que complisquen amb les normes de seguretat, higiene… I anem a continuar treballant més dur encara per tal de donar el servei que Gandia i el nostre turisme es mereixen”.