L’alcalde de Gandia establix amb el Ministeri de Transports un protocol per tal d’avançar en actuacions bàsiques per al progrés de la ciutat

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha mantingut a Madrid dues reunions de treball amb diversos responsables del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, així com del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, per tal d’avançar amb tota una sèrie d’infraestructures i actuacions fonamentals per al desenvolupament de la ciutat i la comarca de la Safor, i per conéixer de primera mà en quina situació es troben els procediments i les seues tramitacions.

D’esta manera, l’alcalde Prieto, acompanyat de tècnics municipals, ha portat a terme una reunió de treball amb el secretari general d’Infraestructures, Xavier Flores, l’assessor de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, David Pérez, el director general de Carreteres, Juan Pedro Fernández, la subdirectora general de Projectes, Rosalía Bravo, i el cap de la Demarcació de Carreteres en la Comunitat Valenciana, José Vicente Pedrola.

L’objectiu d’esta reunió ha sigut definir la signatura d’un protocol que ja s’està elaborant, el qual està previst que se signe durant els pròxims mesos, on s’inclouen diverses infraestructures viàries de competència estatal relacionades amb Gandia, com ara noves connexions i millores de les ja existents, les quals beneficiaran tant a la ciutat com a la platja.

Prieto ha volgut agrair als responsables del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana la seua complicitat amb la nostra ciutat i ha posat en valor el compromís del Govern d’Espanya a l’hora d’establir i posaer damunt de la taula este protocol, “amb un acord cabdal perquè Gandia seguisca avançant amb tota una sèrie d’inversions que demostren que, en un moment d’incertesa, nosaltres marquem el camí amb actuacions que generen riquesa econòmica, ocupació i prosperitat. Este és el camí que cal seguir amb capacitat d’interlocució i de diàleg, anant de la mà dels ministeris”.

D’altra banda, l’alcalde de Gandia també ha mantingut una reunió de treball en la Direcció General de Planificació i Avaluació de la Xarxa Ferroviària del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana amb el subdirector general de Planificació Ferroviària, Jorge Ballesteros, i el cap d’àrea de Ferrocarrils, Carlos Marín, per a comprovar de primera mà en quin estat es troba el projecte per al desdoblament de la via del tren Cullera-Gandia, la qual afavorirà que els usuaris de la línia C1 de Rodalies acurten en deu minuts, aproximadament, el trajecte.

En este sentit, José Manuel Prieto va constatar en primera persona que està tot enllestit. Així, la informació complementària i els estudis que ha sol·licitat el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic per a l’emissió de la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA), ja s’han encomanat a l’empresa pública Ineco, dependent del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Estos estudis compten amb un pressupost de 400.000 euros i ja s’estan redactant. Una vegada finalitzats, es lliuraran al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, amb la qual cosa està previst que abans de finalitzar el present any ja es puga tramitar l’emissió de la DIA. D’acord amb les dades comunicades pel subdirector general, el termini serà aproximadament de quatre mesos més.

“Per tant, estem en disposició de dir que amb tota esta documentació avancem amb els passos previs per a redactar els projectes constructius perquè la duplicació de la via siga una realitat”, ha destacat Prieto, qui ha qualificat de vital esta infraestructura “per a fer més competitiu i ràpid l’itinerari del tren de rodalia, a més de preparar-nos per al possible nus que puga haver-hi en el futur amb el Corredor Mediterrani, tant per a les mercaderies com per a les persones i les nostres empreses”.

El primer edil de Gandia també ha remarcat que “en augmentar la freqüència i reduir el temps del trajecte, s’incrementarà la competitivitat de la nostra ciutat i comarca. Però, sobretot, ens posicionarà com a ciutat capital i ens referenciarà com a pol d’atracció dels ciutadans i sectors productius que desitgen establir-se ací”.

Per últim, Prieto ha posat en relleu que “allà on anem reivindinquem projectes beneficiosos per a Gandia i lluitem per la nostra ciutat obtenint resultats, ja que a nosaltres sí que ens atenen en totes les administracions”.