L’Oficina d’Habitatge de Gandia i el Col·legi d’Arquitectes assessoren sobre les ajudes de 30 milions d’euros per a la reforma d’edificis

L’Ajuntament de Gandia, mitjançant l’Oficina Municipal d’Habitatge i el Col·legi Territorial d’Arquitectes de València (Delegació de la Safor), juntament amb el col·lectiu d’arquitectes i arquitectes tècnics de la ciutat, estan oferint assessorament tècnic i administratiu sobre la línia d’ajudes de més de 30 milions d’euros per a la rehabilitació d’edificis i la reforma de banys, cuina i millora de l’accessibilitat a l’interior dels habitatges, contemplades en el Pla Renhata. Estes ajudes han estat aprovades per la Generalitat, i el seu abast és per a tota la Comunitat Valenciana. L’objectiu: aconseguir que el màxim nombre de comunitats de propietaris, així com la resta d’habitatges individuals, puguen accedir a estes subvencions que contribuiran a reactivar el sector de la construcció, especialment en un context difícil derivat de la crisi sanitària de la covid-19.

La regidora socialista Amparo Victoria, edil d’Habitatge i Regeneració Urbana, ha indicat que este tipus de subvencions són “un autèntic revulsiu per tal que els gandians puguen sol·licitar-les, ja que s’ha apreciat que hi ha molta gent que no inicia obres de reforma per por de no rebre l’ajuda. Així, podran tindre la seguretat en començar les obres que disposaran d’estes ajudes públiques”.

Victoria, a més, ha destacat la trajectòria de la ciutat de Gandia en matèria de rehabilitació i regeneració urbana. De fet, durant la passada convocatòria de 2019 la capital de la Safor va obtindre més d’1,2 milions d’euros en ajudes per la rehabilitació d’habitatges, situant-se com el tercer municipi que més subvencions públiques va rebre, per darrere de València i Alacant. També s’han de sumar les ajudes de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRUR) del barri del Raval, amb 2,6 milions d’euros adjudicats l’octubre de 2019 per la Generalitat Valenciana i que estaran executades en cinc anys.

La línia estratègica de subvencions de rehabilitació incorpora més de 30 milions d’euros distribuïts de la següent manera: prop de 25 milions d’euros, per a la millora de la conservació i accessibilitat en edificis i mig milió d’euros per a la millora de l’eficiència energètica. Les dues línies formen part del Pla Estatal d’Habitatge cofinançades pel Govern central i l’autonòmic. Les subvencions cobriran, en el cas del pla estatal, fins a un 85% del pressupost total protegible segons la baremació obtinguda. D’altra banda, el Pla Renhata per a reforma interior d’habitatges, està finançat exclusivament per la Generalitat, i es destinaran a esta convocatòria 5 milions d’euros.

Aquelles persones que desitgen assessorar-se poden telefonar al 96 295 96 88 o enviar un correu electrònic a habitatge@gandia.org També a través d’estos mecanismes poden agafar cita prèvia per a acudir de manera presencial a l’Oficina Municipal d’Habitatge.

Les ajudes es podran sol·licitar telemàticament fins al 30 de juny, encara que esta última data es veurà ampliada en funció dels dies que romanga decretat l’estat d’alarma. Podran optar-hi tant les obres ja finalitzades, és a dir, realitzades amb anterioritat a la publicació de les ajudes, com aquelles actuacions no iniciades o no acabades, és a dir, que estiguen en projecte o en curs en el moment de la sol·licitud amb un termini màxim de sis mesos, comptats a partir de l’endemà de la data de publicació en el DOGV de la resolució de les ajudes.