Representants del govern de Gandia es van reunir a Madrid amb la productora de ‘Gandia Shore’ abans de les gravacions

La polèmica de ‘Gandia Shore’ continua en peu. Quasi dues setmanes després de que Torró li oferira a la regidora socialista Diana Morant abanderar l’oposició a que el programa porte el nom de la ciutat, la pròpia Morant assegura no haver rebut cap document oficial del govern que delegue competències o autoritat sobre la seua persona per a fer efectiva aquesta acció i anuncia que rebutja l’oferiment “després de comprovar que allà on investiguem, trobem implicacions molt directes entre el govern del PP i el programa”.

La regidora socialista ha assegurat en roda de premsa que “ens ha quedat demostrat que Torró pretenia burlar-se de nosaltres i de la ciutadania”, sumant-se a la proposta de demanar que el programa no lluisca el nom de la ciutat “mentre que ha estat el propi govern qui ha facilitat que la productora escollira Gandia com a seu del programa”. Per això, Morant ha dit que “fem públiques aquestes evidències perquè no consentim que es burlen dels ciutadans”.

Concursants i treballadors de Gandia Shore en el xiringuito que gestiona l'empresa de Pepe Just
Concursants i treballadors de Gandia Shore en el xiringuito que gestiona l

Així, segons ha explicat el regidor socialista Vicent Mascarell, els socialistes tenen constància de que representants del govern del PP de Gandia es van reunir a Madrid amb membres de la productora del programa per tal de defensar l’elecció de Gandia com a ciutat que els acollira. El regidor socialista ha assegurat que l’elecció final es dirimia entre Benidorm i Gandia, i que van ser les facilitats oferides pel govern de Gandia les que van fer decantar la balança. Facilitats econòmiques i logístiques com la casa propietat d’Ana Penalba o el fet d’enganxar els equips de producció a l’enllumenat públic.

En aquest sentit, els socialistes també es pregunten si, a més de facilitats, el govern de Gandia ha posat diners damunt de la taula per a que Gandia Shore es grave en la platja i el nom de la ciutat aparega al títol del mateix. I és que Mascarell ha assegurat que dubten que “sent Torró un alcalde que pretén controlar tot el que passa a la ciutat, no sabera el que s’estava coent amb Gandia Shore”. De fet, Mascarell ha assegurat que el propi Torró, al seu perfil de la xarxa social Twitter, és fan de Gandia Shore.

Davant aquestes qüestions, Morant ha decidit rebutjar l’oferiment d’abanderar l’oposició a que el programa utilitze el nom de la ciutat. Tot i això, els socialistes asseguren que no van a abandonar en la voluntat de lluitar contra aquest fet i, per això, presentaran al proper plenari una moció per a que l’Ajuntament de Gandia demane la retirada del nom de la ciutat del programa. Així mateix, els socialistes demanen la creació d’una Comissió d’Investigació “per esclarir si ha hagut implicació per part de membres del govern i en quin grau, en l’elecció de Gandia, i si s’ha fet en contra de la voluntat del govern, per depurar responsabilitats”.

I és que són molts els detalls que apunten a que alguns membres de l’executiu del PP tenen molts interessos que els han portat a facilitar la gravació de ‘Gandia Shore’. Així, un dels principals és el fet que la casa on es realitza el rodatge és propietat de la família d’Ana Penalba, que segons algunes informacions, ha ingressat la gens menyspreable quantitat de 20.000 euros per un mes de lloguer. També està vegent-se beneficiat l’hotel del gerent de Gandia Protur, que a més d’albergar a molts treballadors dels concerts, també dóna pernoctacions als membres de la productora de ‘Gandia Shore’.

Però se’ns dubte, qui més s’està beneficiant amb visites, consumicions i publicitat són els locals vinculats a l’empresa de la que és soci Pepe Just, qui una vegada més es veu esquitxat per les seues obscures relacions entre el departament que dirigeix i els seus negocis privats. Locals d’oci nocturn, restaurants i, sobre tot, un xiringuito de la platja, el Buda Beach, on alguns dels concursants del programa treballen pels matins. Buda Beach és gestionat per l’empresa Grupo Campanas, que al mateix temps forma part de l’empresa Sabrosura Latina SL, de la qual és propietari el regidor Pepe Just.

Per als socialistes, totes aquestes “rocambolesques” relacions demostren no només que el govern de Gandia està darrere del programa, sinó que “alguns membres de l’executiu han entrat a governar per a fer negoci des de les seues pròpies empreses”, ha dit Mascarell.

Moció presentada pel PSPV sobre el tema de Gandia Shore

Diana Morant parla de Gandia Shore en roda de premsa https://www.youtube.com/watch?v=yyGcRMScd3I&feature=player_embedded