Torró va ocultar a l’oposició les ajudes donades al CF Gandia

La regidora del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia i anterior responsable del departament d’Esports, Liduvina Gil, ha valorat hui la situació del CF Gandia arran de les crítiques llançades per l’actual govern a la seua gestió en la crisi de l’entitat. Gil ha assegurat que abans d’abandonar la regidoria va pagar tots els compromisos signats amb el CF Gandia i amb APLEG.

A més, Gil ha denunciat que Torró ha estat ocultant els diners que ha donat al CF Gandia des de la seua arribada al govern. Segons ha explicat Gil, els socialistes han preguntat en diferents comissions i reunions d’Iniciatives Esportives per la quantitat donada a l’entitat. I la resposta va ser sempre que no hi havia constància de cap aportació econòmica.

Aquesta versió va canviar recentment quan, des del propi govern, s’ha assegurat que l’aportació ha arribat a prop de 400.000 euros, i fins i tot s’ha sabut de l’existència d’un compromís per a aportar 50.000 euros mensuals per al funcionament de l’entitat. Xifres que Torró, Soler i Marcos Estruch han estat “ocultant intencionadament” segons ha dit Gil.

Gil ha dit que aquesta és una demostració de la “nul·la transparència del govern de Torró”, i ha recordat que en l’etapa socialista “es van fer públiques i es van tractar en comissions totes i cadascuna de les subvencions a entitats esportives”.

L’exregidora d’esports ha explicat que, quan va arribar la proposta d’APLEG per a garantir la supervivència del CF Gandia, l’anterior govern va pactar amb els seus dirigents i els del CF Gandia un seguit d’ajudes i subvencions “que es van pagar totes”, garantint el funcionament de l’entitat i el cobrament de les nòmines, “que es va donar amb més o menys puntualitat, però es va donar”.

Gil ha assegurat que si les darreres nòmines de la temporada anterior no es van poder pagar “va ser qüestió de les dificultats del CF Gandia i d’APLEG en trobar patrocinadors i no per l’Ajuntament, que va complir i fins i tot va anticipar diners dels convenis”, ha assegurat Gil, qui ha dit que a l’etapa socialista al govern “es va garantir també el futbol base” i que amb les gestions d’APLEG, el club va aconseguir els objectius esportius i socials.

Responsabilitat de l’entorn del PP

Gil ha lamentat les crítiques realitzades per Víctor Soler cap a la seua gestió amb l’entitat esportiva, i ha assegurat que el PP “tracta de tapar les seues vergonyes mirant a la nostra gestió, quan en realitat els causants de la major crisi del club estan al seu entorn”.

Gil ha recordat en quin partit milita un dels anteriors presidents del club, “causant de gran part del forat econòmic de l’entitat”, i ha titllat de covard l’actitud de Torró i de Benjamín Sanz, “que han abandonat el club a la seua sort a la primera de canvis, sense negociar cap altra solució”.

L’anterior responsable d’Esports considera que “l’afany de protagonisme de Torró el va portar a carregar-se a l’equip anterior i posar a un president a dit; una solució que s’ha demostrat que no valia i que ha fracassat, tant Benjamín Sanz com VOS Marketing”.

La regidora socialista ha assegurat que en una cosa està d’acord amb Torró, i és en que l’Ajuntament “no ha de fer front als deutes d’una entitat esportiva i ha de garantir el futbol base”, i ha lamentat que aquesta idea no la tinguera Torró quan estava en l’oposició.

Per últim, Gil ha desitjat sort i èxits esportius a la nova directiva del CF Gandia, de la qual ha valorat la seua “valentia” per voler fer front a una situació delicada i tractar de salvar a l’equip. Una actitud que es deu, ha dit, a “l’estima que Jesús Sendra sent pel CF Gandia”.