Un jutge embarga els 13 comptes bancaris de l’empresa pública IPG per impagament

Tots els diners que entren en les 13 comptes de l’empresa pública IPG, en 8 entitats bancàries diferents, ix de manera immediata cap a Bankia per a satisfer els 740.000 euros als quals IPG va ser condemnada al desembre de 2014 per impagament. 740.000 euros que es corresponen amb un deute de 570.000 euros als quals cal afegir 140.000 per interessos i costos. Tot per negar-se a pagar un préstec amb Bankia signat al juliol de 2010 i que es va satisfer fins a l’arribada del govern del PP. El Grup Municipal Socialista ha pogut accedir a esta execució de títols no judicials amb el número 239/2014 d’actuacions.

L’embargament sobre els saldos pesarà fins que es complete la quantitat demandada, així com les quantitats que l’Agència Tributària li transferisca a l’empresa pública. Al mateix temps, el jutge de primera instància del jutjat nombre 5 de Gandia ordena un esbrinament patrimonial de l’empresa pública per a obtenir més ràpidament els diners. Una execució de desembre de 2014 contra la qual no cabia recurs i de la qual ens hem assabentat hui mateix per l’opacitat amb la qual es manegen els comptes de l’empresa pública.

Per a Vicent Mascarell, “en una nova mostra de nefasta gestió econòmica del govern del PP, el capritx de no pagar als bancs costarà 170.000 euros en interessos i costes a tots els gandians. Plou sobre mullat en una empresa pública que ha patit amb major intensitat si cap els excessos d’un govern manirroto que ha utilitzat IPG per a contractar als amics mentre es desatenen les necessitats dels ciutadans i les obligacions bancàries”.