Un total de 20 municipis sol·liciten incorporar-se a Gandia com subdestins SICTED

El projecte SICTED de Gandia seguix creixent i es consolida com un dels més importants a la Comunitat Valenciana. En l’actualitat, en la destinació de Gandia hi ha 110 servicis turístics distingits i 44 adherits. Dins d’estos 154 serveis ja s’està treballant amb municipis de la comarca com Barx, Alfauir, l’Alqueria de la Comtessa, Daimús, Tavernes de la Valldigna, Potries, Miramar o Piles, que bé siga per la seua grandària o pels recursos disponibles poden tindre dificultats a l’hora d’implantar el projecte.

Davant d’esta situació s’ha requerit, des de Turisme Comunitat Valenciana i la Secretaria d’Estat de Turisme, la regularització de la destinació, amb la qual cosa l’Ajuntament de Gandia ha sol·licitat a estes administracions l’ampliació de la destinació a totes les poblacions que han mostrat el seu interés a participar en el segell de qualitat SICTED.

Així, són vint les poblacions que han sol·licitat sumar-se a la destinació SICTED Gandia, concretament: Ador, Alfauir, l’Alqueria de la Comtessa, Barx, Bellreguard, Beniarjó, Benirredrà, Daimús, Guardamar de la Safor, la Font d’En Carròs, Miramar, Palma de Gandia, Piles, Potries, el Real de Gandia, Ròtova, Simat de la Valldigna, Tavernes de la Valldigna, Villalonga i Xeresa.

El regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, ha qualificat esta iniciativa com una “magnífica notícia que consolida a Gandia com la principal destinació turística de la comarca i avala la feina feta i l’aposta per la qualitat que professionals de la nostra ciutat i comarca estem fent. Estem davant una oportunitat per a ampliar l’oferta lúdica, gastronòmica i esportiva més enllà dels nostres municipis. Seguint este camí podrem créixer conjuntament en l’àmbit del turisme”.

Gandia treballa des de 2015 com a destinació de qualitat SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions) amb l’objectiu principal d’assolir un nivell de qualitat homogeni dins d’una destinació, amb millora contínua i unió de sinergies entre els servicis implicats. Este segell de qualitat depén de la Secretaria d’Estat de Turisme i en la Comunitat Valenciana es treballa sota el paraigua de Turisme Comunitat Valenciana.

D’esta manera, totes les empreses i servicis d’estos municipis que s’incorporen al distintiu, han de complir uns compromisos per a obtenir la distinció, consistents en autoavaluacions, formacions, tallers, assistències tècniques, plans de millora, treball en grups de millora i avaluacions que es realitzen de manera contínua al llarg del temps.

Com tots els segells de qualitat es partix de la base de la millora contínua com a necessitat, però la diferència amb el SICTED la marca el treball en grups de millora que és el que fa créixer la destinació en qualitat, finalitat última d’este segell.