Unitat d’acció del fòrum socioeconòmic de Gandia per tal d’afrontar els efectes de la invasió d’Ucraïna

El Govern de Gandia afrontarà les conseqüències de la invasió d’Ucraïna per part de Rússia i mobilitzarà 2,3 milions d’euros en ajudes complementàries a les que prepara el Govern  central i la Generalitat, procedents del romanent de tresoreria de 2021. D’esta quantitat i, després de la seua aprovació en el ple ordinari celebrat hui, s’ha acordat destinar 700.000 euros per a posar en marxa una nova edició del Xec Consum; 800.000 euros per al sector turístic; 250.000 euros per als serveis socials, a més d’altres partides menors. Els 500.000 euros restants, es mobilitzaran per a fer costat als sectors productius en funció de les necessitats i propostes dels sectors i agents implicats.

Per esta raó, hui s’ha celebrat una nova trobada del fòrum socioeconòmic de Gandia, que es va posar en marxa per a atendre l’emergència per la covid-19, i que s’ha convocat novament per a fer front a les conseqüències de la guerra.

La reunió ha estat presidida per l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i ha comptat amb la participació del vicealcalde, Josep Alandete, els regidors de Polítiques Econòmiques, Vicenta Ferrer, d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, de Turisme, Vicent Mascarell, de Benestar Social, Inma Rodríguez, i d’Agricultura i Pesca, Alícia Izquierdo. A més del portaveu del Grup Municipal del PP, Víctor Soler. Patronal i sindicats han estat representants pel president de la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES), Juan Pablo Tur; Raül Roselló (secretari general comarcal de la UGT) i Andrés Bermejo (secretari general de la Unió intercomarcal de la Ribera-La Safor CC.OO).

L’alcalde ha insistit en la unitat d’acció, que serà concertada: “Units els empresaris, sindicats, organitzacions empresarials i grups polítics de l’Ajuntament de Gandia amb l’objectiu del impuls dels sectors econòmics que puguen estar afectats, l’ajuda a les famílies i la reactivació econòmica de la ciutat en este temps tan difícil que comencem a viure. A banda de la unitat d’acció hi haurà fermesa i, sobretot, coherència. Seran mesures complementàries a les del Govern d’Espanya i la Generalitat i àgils, perquè necessitem respondre igual de ràpid que vam fer amb els mesos més complicats de la pandèmia per a ajudar a qui, en este moment, ho necessita com són les famílies i les empreses.

El president de FAES ha recordat que la seua organització va ser una de les impulsores “de la primera comissió econòmica de la ciutat, que servix d’experiència de treball des del consens i des de les ganes de millorar la situació de les persones més vulnerables. Pel que fa a les mesures que van a portar-se endavant, hem de dir que veiem molt encertades unes quantes”.

La valoració de la UGT de la reunió és molt positiva: “Hi ha una gran preocupació, perquè estàvem en una recuperació bona del teixit econòmic després de la crisi de la covid-19, però ara estem davant una amenaça extraordinària. Un instrument com el fòrum, que va ser molt útil en l’anterior crisi, ha de servir per abordar també esta situació. Cal acordar mesures que protegixen les famílies i al teixit productiu de Gandia”.

Per la seua banda, Comissions Obreres també ha fet una valoració positiva, “perquè les mesures que hem parlat hui ací són necessàries. Anirem mirant poc a poc, com se pot treballar en unes mesures que puguen arribar a la major gent possible per a millorar la seua vida, dins de les nostres possibilitats”.