120 comerços i establiments d’hostaleria del centre bonificaran els seus clients amb hores gratuïtes als pàrquings municipals

L’Ajuntament de Gandia i l’Associació de Comerciants del Centre Històric han posat en marxa una nova mesura que possibilitarà que les compres als més de 120 negocis adherits atorguen grans descomptes o la gratuïtat total als pàrquings municipals del Prado i el Serpis. Així ho ha informat el regidor responsable dels pàrquings municipals, Salvador Gregori, juntament amb el regidor de Polítiques Econòmiques i Comerç, Josep Alandete, i Pedro Izquierdo, president de la Cooperativa del Centre Històric.

Així, els establiments adherits comptaran amb un dispositiu mòbil en què, una vegada realitzada una compra, el propietari del comerç bonificarà el client amb un descompte horari als pàrquings municipals que va des de la mitja hora fins a les 3 hores. Paral·lelament, el consistori aportarà un descompte extra de manera que el descompte per aparcar de mitja hora que proporciona un comerç es convertirà en una hora, el d’una hora en dos, etc., gràcies a l’acord amb el consistori.

“Amb este sistema es pot assolir la gratuïtat total a l’hora d’estacionar al Centre sempre que es consumisca o es faça alguna mena de despesa al comerç”, ha afirmat Gregori, qui ha explicat que el nom de la campanya és ‘Pàrquings del Centre. T’ix a compte!’. “Esta mesura i la campanya que posem hui en marxa pretenen posar en valor l’accessibilitat i l’assequibilitat alhora que reforcem i reivindiquem el comerç local. Tenim els pàrquings més barats d’Espanya i ara poden ser gratuïts si els clients compren o consumixen durant la visita al centre”, ha destacat l’edil socialista.

Gregori també ha informat que s’ha convingut amb l’empresa propietària del pàrquing de la República Argentina per a poder lliurar al comerç associat de la zona bons per valor de 2.000 hores gratuïtes perquè obsequien els seus clients. “El comerç és totalment estratègic per a la ciutat i després de les ajudes a la digitalització, el Market Place i impulsar els xecs consum, creiem que esta iniciativa ajudarà a vertebrar i reforçar el comerç urbà”, ha assenyalat.

Per la seua banda, Pedro Izquierdo ha mostrat la seua satisfacció per posar en marxa esta mesura. “El pàrquing és un element important per a nosaltres per la quantitat de gent que ens visita des d’altres municipis. Amb esta mesura pretenem reivindicar el comerç de ciutat i regalar als nostres clients els bons perquè estacionar al centre no siga un problema. És una mesura important per al comerç i l’hostaleria”.