200 famílies de Gandia es beneficien de les ajudes d’1,3 milions d’euros del Consell per rehabilitar habitatges

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha mantingut aquest matí una reunió amb el director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio, on també han participat la regidora d’Habitatge i Regeneració Urbana, Amparo Victoria, el coordinador del Col·legi d’Administradors de Finques de la Safor, Joan Escrivà, i tècnics municipals.

Entre altres aspectes s’ha analitzat l’evolució dels dos plans ARRUR que es desenvolupen a Gandia i l’oportunitat que suposa l’arribada dels fons Next Generation que seran canalitzats en part per la Generalitat i on Gandia estarà present proposant nous projectes per millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

Després de la trobada, Morant i Rubio han comparegut davant els mitjans de comunicació per fer un balanç de les últimes ajudes de gairebé 1,3 milions d’euros en matèria d’habitatge destinades a Gandia, les quals han beneficiat prop de 200 famílies gandianes. Les ajudes destinades a la rehabilitació d’edificis, conservació d’immobles i millores a l’accessibilitat han suposat una inversió d’1.239.634 euros que ha beneficiat 185 famílies. També s’han atorgat ajudes a la millora de l’eficiència energètica a 13 famílies per un import de 32.440 euros.

Aquestes línies d’ajudes han estat sol·licitades per propietaris privats. El departament d’Habitatge de l’Ajuntament de Gandia ha realitzat les tasques d’assessorament, però també tenim com a aliats al Col·legi d’Administradors de Finques i al Col·legi d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana. Aquesta alineació de la feina de molts professionals ha fet possible que prop de 200 famílies s’hagen vist beneficiades“, ha destacat l’alcaldessa, Diana Morant. Amb aquestes ajudes, segons ha prosseguit, “seguim demostrant que Gandia és líder en les polítiques valencianes d’habitatge. La nostra ciutat s’ha convertit en referent en aquesta matèria, i prova d’això és que som un dels municipis que més ajudes està rebent“.

L’alcaldessa ha incidit que en el context de la pandèmia les administracions han d’intensificar el desenvolupament de polítiques públiques per millorar les condicions d’habitabilitat de les famílies, polítiques que també tenen un impacte positiu en la generació d’ocupació, ja que tal com preveu el Pla Estatal d’Habitatge, per cada milió d’euros invertits en la rehabilitació, es creen 59 llocs de treball. Sobre aquesta premissa, a Gandia es van generar més de 150 llocs de treball directes amb aquestes mesures després d’haver rebut ajudes per valor de 2,6 milions d’euros per rehabilitar habitatges.