826 famílies de Gandia es beneficien d’ajudes a l’habitatge per un valor d’1.380.000 euros des de l’inici de la pandèmia

La regidora d’Habitatge i Regeneració Urbana, Amparo Victoria, ha comparegut hui en roda de premsa per presentar el balanç de les ajudes que s’han atorgat a Gandia des de l’inici de la pandèmia. Tal com ha explicat l’edil socialista, les accions s’han centrat en unes línies de subvencions que han afavorit a col·lectius en situació d’especial vulnerabilitat. Es tracta d’ajudes que tenen en compte a les famílies gandianes afectades pels efectes de la crisi que estem vivint.

“Si alguna cosa ens ha demostrat esta pandèmia, és que l’habitatge és l’espai bàsic de convivència que tots necessitem”, ha destacat Victoria, qui ha informat que des que el passat mes de març, quan es va iniciar la crisi provocada per la covid-19, l’Ajuntament de Gandia ha concedit un total de 826 subvencions a famílies de la ciutat com ara les ajudes al lloguer, les del Pla RENHATA o Informes d’Avaluació Econòmica d’Edificis.

D’esta manera, des de l’inici de la pandèmia un total de 826 famílies de Gandia s’han vist beneficiades amb diverses ajudes destinades a l’habitatge, per un valor d’1.380.000 euros.

“Les polítiques d’habitatge no han parat durant tota la pandèmia a l’Ajuntament de Gandia. Tot el contrari: ens han posat nous reptes damunt la taula que els assumim amb responsabilitat, humilitat i ambició per millorar la nostra ciutat i la qualitat de vida dels gandians”, ha declarat la regidora, qui ha destacat que la incorporació a la Xarxa Xaloc ha estat un d’estos reptes i que gràcies a la seua posada en marxa, s’està donant servei a una mitjana de 450 usuaris procedents de tota la comarca.

Un altre aspecte abordat en la roda de premsa ha estat l’atenció presencial. En este àmbit, durant els últims quatre mesos (des del 16 de setembre fins al 27 de gener) s’han atés a 1.533 persones. Unes atencions a les que cal sumar les nombroses consultes telefòniques i telemàtiques que s’han gestionat durant el mateix període de temps. Totes estes dades i la bona acollida entre la ciutadania han servit perquè Amparo Victoria haja incidit en la importància de la posada en marxa de l’Oficina Municipal d’Habitatge i Regeneració Urbana i la seua identificació com una oficina de referència no només per a Gandia sinó per a tota comarca de la Safor.

“Des d’ací, anime a la ciutadania a què faça ús de l’Oficina d’Habitatge i Regeneració Urbana per a sol·licitar alguna línia d’ajudes o informar-se sobre qualsevol aspecte relacionat amb els serveis que s’hi oferixen. L’habitatge és una qüestió prioritària per a nosaltres. És un dret constitucional que hem de garantir entre totes i tots. Però, a més, hem de ser capaços de convertir-lo en un dret real. La nostra principal meta és facilitar l’accés a un habitatge accessible i digna a qui més ho necessite. Per això, no deixarem de treballar i no pararem d’impulsar tantes ajudes com siga necessari mentre a Gandia hi haja una sola persona sense habitatge i tinga dret a ell”, ha finalitzat Victoria.

Les persones interessades a realitzar algun tipus de consulta a l’Oficina de l’Habitatge situada a la plaça Tirant poden realitzar les seues consultes també telefonant al 96 295 96 88 o enviant un mail a habitatge@gandia.org.