L’Ajuntament de Gandia ha posat en marxa una de les majors actuacions en infraestructures esportives de la seua història recent: la renovació integral de la pista d’atletisme del poliesportiu municipal. La inversió total ascendix a 1.659.000 euros i té com a objectiu millorar l’experiència d’ús per a esportistes, clubs i visitants, a més de reforçar la projecció de Gandia com a seu de competicions autonòmiques i nacionals.
L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha destacat el compromís del consistori amb l’esport com a motor de benestar i desenvolupament econòmic: “Esta intervenció resol una demanda històrica i simbolitza l’aposta decidida d’este govern per modernitzar les nostres instal·lacions esportives. Volem que Gandia tinga una pista d’atletisme de primer nivell, capaç d’acollir grans esdeveniments i, sobretot, que done resposta al creixement de clubs i esportistes locals”.
“Hem prioritzat la millora d’infraestructures esportives a través del Pla Resol, una estratègia viva dins de l’Estratègia de Ciutat que ja suma més de 6,5 milions d’euros en inversions”, ha afegit l’alcalde, qui ha incidit en la importància de mantindre i millorar “el que ja tenim”, per tal de donar servei a una pedrera en continu creixement, que ve acompanyada per un augment dels clubs esportius i les llicències federatives.
FASES D’EXECUCIÓ
El projecte es dividix en dues grans fases, programades per a minimitzar les molèsties a usuaris i clubs:
Primera fase:
Comença en la primera quinzena de maig i contempla la reforma de l’entorn de la pista: vestuaris, grades, zona de tecnificació, gimnàs, torres de llum LED, millora del sistema de drenatge i modernització del magatzem de material.
Un altre aspecte en què es va incidir en la compareixença és en l’accessibilitat, ja que l’actuació complirà amb la normativa de diversitat funcional. En este punt, Prieto va recordar que l’estiu passat es va crear la delegació del govern encarregada de Ciutat Accessible, com a part del compromís de l’executiu local amb les persones amb dificultats de mobilitat i diversitat funcional, i que ja s’han mantingut reunions amb els clubs implicats on se’ls ha explicat els detalls de l’actuació.
Compta amb un pressupost de 699.000 euros, dels quals 338.000 euros estan finançats pel Consell Superior d’Esports a través dels fons Next Generation, mentre que la resta serà sufragada pel consistori. El termini d’execució previst és de cinc mesos.
Segona fase:
La instal·lació d’un nou tartan d’última generació, amb un pressupost de 960.000 euros, es troba desde hui en procés de licitació. Si es complixen els terminis, les obres es duran a terme durant l’estiu amb un període d’execució estimat de 12 setmanes, evitant així interferències amb la temporada d’escoles esportives.
El nou paviment sintètic de la pista vindrà acompanyat per la replantació de la zona central amb gespa natural, millorant tant el confort com l’estètica i el sistema de reg de la instal·lació.
UNA INSTAL·LACIÓ PREPARADA PER AL FUTUR
La nova pista d’atletisme complirà amb els estàndards internacionals, la qual cosa permetrà a Gandia ser candidata per a albergar competicions oficials, ampliant la seua oferta com a destinació de turisme esportiu. Així mateix, les reformes han sigut dissenyades conforme als criteris de sostenibilitat de l’Agenda 2030, garantint eficiència energètica, accessibilitat universal i digitalització per a millorar l’experiència de clubs i públic.
“És la pista d’atletisme que mereixen els nostres esportistes i els nostres joves. Una pista que volem que siga referent a la Comunitat Valenciana, que aculla competicions i esdeveniments internacionals, i que es convertisca en una infraestructura esportiva clau per a Gandia, donant un impuls encara més gran a l’atletisme, que ja és un referent a la Comunitat Valenciana”, ha afirmat l’alcalde, qui ha incidit que es continuarà sol·licitant a altres administracions ajudes que permeten millorar les instal·lacions.
El regidor d’Esports, Jesús Naveiro, ha subratllat la magnitud i rapidesa del Pla Resol per a la millora d’instal·lacions esportives a Gandia, executat en tot just un any i mig. Durant este temps s’han realitzat actuacions importants com l’ampliació del pavelló d’halterofília, la modernització de l’estadi Guillermo Olagüe amb nova gespa, sistema de reg emergent i marcador digital, així com millores en el pavelló del poliesportiu municipal, que inclouen aerotèrmia en piscines, vestuaris accessibles, banys renovats i parquet nou.
També s’han dut a terme millores als camps de futbol de Roís de Corella, Fort-Llopis i el de beisbol, amb instal·lació de xarxes de protecció i focus LED. S’han renovat pistes de tenis anivellat paviments i repintat superfícies. En total, estes obres han suposat una inversió propera als 5 milions d’euros, que superaran els 6 milions i mig en incloure’s la renovació de la pista d’atletisme.
Naveiro ha destacat: “No ens detenim, continuem treballant per a mantindre les instal·lacions en les millors condicions possibles, com vam dir al principi de la legislatura.”
Un altre aspecte que ha destacat el responsable d’Esports és que, malgrat les obres, Gandia ha mantingut el seu calendari esportiu, acollint tornejos com la Gandia Basket Cup i la Gandia Handball Cup i altres amb més de 2.000 participants, així com campionats autonòmics i nacionals d’hoquei, gimnàstica rítmica i patinatge, sense contratemps.
El regidor socialista també ha avançat que han sigut nou les empreses que s’han presentat al procés de licitació del nou Pavelló Gandia Arena, la primera fase del qual està pressupostada en 8,5 milions d’euros.