Les obres del pavelló Gandia Arena començaran al setembre amb un pressupost de 7,5 milions d’euros

El futur pavelló esportiu Gandia Arena començarà a construir-se el pròxim mes de setembre, després de l’adjudicació de les obres a l’empresa local ECSA Obra Pública i Civil SL, amb un pressupost de 7,5 milions d’euros. Així ho han anunciat este matí en roda de premsa Maite Alonso, coordinadora general d’Urbanisme i Infraestructures, i el regidor d’Esports, Jesús Naveiro.

Segons ha explicat Alonso, esta adjudicació marca l’inici de la primera fase del projecte, que contempla una duració de 24 mesos i la seua finalització està prevista per a l’estiu de 2027. Durant els mesos de juliol i agost es formalitzaran els tràmits administratius previs: la signatura del contracte, l’acta de replanteig i l’aprovació del pla de seguretat i salut. S’ha optat per este calendari per tal d’evitar interferències durant la temporada turística alta.

Alonso ha subratllat que l’empresa adjudicatària compta amb una sòlida experiència en obra civil a nivell nacional i que ja va ser responsable de la construcció del campus universitari de la platja de Gandia, la qual cosa garantix un bon coneixement del terreny, caracteritzat per la seua complexitat geotècnica i un nivell freàtic elevat.

UN PAVELLÓ MULTIFUNCIONAL I SOSTENIBLE

El Gandia Arena està concebut com un gran pavelló polivalent capaç d’acollir esdeveniments esportius, culturals, musicals i congressuals. Una vegada finalitzada esta primera fase, el recinte comptarà amb una capacitat per a 1.364 persones assegudes en graderies telescòpiques i desmuntables. En cas d’esdeveniments culturals o musicals, es podrà habilitar la pista central amb 1.080 cadires addicionals, arribant a un aforament total de 2.500 persones. Per a actes multitudinaris de peu, com concerts, el recinte podrà albergar fins a 4.000 persones.

La infraestructura ha sigut dissenyada amb criteris d’eficiència energètica, amb un consum energètic extern pràcticament nul, la qual cosa el convertix en un pavelló autosuficient i sostenible. La seua pista central tindrà unes dimensions de 57 x 30 metres, amb capacitat per a tres pistes transversals de bàsquet, així com una pista longitudinal que permetrà competicions de futbol sala o handbol. A més, amb una altura de més de 15 metres, podrà acollir campionats de gimnàstica rítmica i altres disciplines d’alt nivell.

L’edifici comptarà amb tres plantes (planta baixa més dues altures). En esta primera fase quedarà pràcticament finalitzada la planta baixa, mentre que les plantes superiors quedaran tancades, diàfanes i preparades per a futures fases de desenvolupament.

UN PROJECTE ESTRATÈGIC PER A GANDIA

Alonso també ha destacat que el Gandia Arena no representa només una infraestructura esportiva, sinó una aposta estratègica per al turisme, l’economia i l’oci durant tot l’any. “Esta infraestructura respon a un projecte de ciutat sostenible, no sols mediambiental, sinó també social i econòmicament”, ha declarat.

Per la seua part, el regidor d’Esports, Jesús Naveiro, ha qualificat el projecte com “la infraestructura esportiva més important de la legislatura”, destacant la “oxigenació” que suposarà per a la gestió diària dels més de 50 clubs esportius de la ciutat.

Naveiro ha indicat que molts clubs competixen en lligues regulars durant tot l’any, i que el nou pavelló alleujarà la sobrecàrrega d’instal·lacions com el pavelló del Raval, la pista de Beniopa o el poliesportiu municipal. “Els clubs i els seus esportistes tindran més espai, de millor i major qualitat”, ha afirmat, insistint que Gandia continua apostant per un “estil de vida saludable i actiu”.

INVERSIÓ HISTÒRICA EN INSTAL·LACIONS ESPORTIVES

Amb esta actuació, el Govern local estima assolir una inversió total de 14 milions d’euros en instal·lacions esportives durant la legislatura, sumant els 6 milions ja invertits en millores com la reforma del pavelló multiús, les piscines municipals, el pavelló d’halterofília, l’estadi Guillermo Olagüe i les obres actuals en la pista d’atletisme, entre altres.

“Este pavelló no només beneficiarà els esportistes, sinó també tota la ciutadania”, va concloure Naveiro, assenyalant que el Gandia Arena permetrà atraure esdeveniments socioculturals i turístics de gran escala que reforçaran el dinamisme de la ciutat durant tot l’any.