La platja Nord de Gandia revalida les màximes distincions de qualitat i sostenibilitat que la consoliden com a referent nacional

Aquest matí s’ha celebrat l’acte oficial d’hissada de banderes a la platja Nord de Gandia, un acte que acredita un any més els reconeixements obtinguts per la qualitat, sostenibilitat i serveis que s’ofereixen a la ciutadania i visitants. L’hissada ha comptat amb l’assistència del secretari autonòmic de Turisme, José Manuel Camarero; representants institucionals encapçalats per l’alcalde, José Manuel Prieto, i la regidora delegada de Turisme, Balbina Sendra, brigades de platja i agents del sector turístic.

Durant l’acte, l’alcalde i els regidors han conversat amb els responsables de totes les entitats i del sector que presten els seus serveis a la platja i, posteriorment, s’ha procedit a l’hissada de les següents banderes:

  • Bandera Blava

  • Banderes Qualitur i Ecoplayas

  • Certificacions AENOR ISO 9001 i 14001

  • Distintius de l’ICTE de Qualitat Turística i Sostenibilitat

  • Banderes de l’Orgull LGTBI i de Platja Cardioprotegida

A més d’aquests reconeixements de la platja Nord, Gandia compta amb altres 11 distintius per a les platges del Auir, Rafalcaid, l’Aula Natura Marjal de Gandia i el Sender Blau.

Després de finalitzar l’hissada, José Manuel Prieto ha destacat la revalidació de totes les certificacions de qualitat i serveis obtingudes per la platja de Gandia, consolidant-la com una de les millors d’Espanya. Ha subratllat que aquests distintius no són fruit de la casualitat, sinó de l’esforç conjunt entre les administracions, el sector turístic i els serveis públics. La platja Nord de Gandia ha comptat enguany amb nou banderes que “suposen el reconeixement al treball que es realitza cada dia de l’any”.

Prieto ha recordat que Gandia és una de les huit platges espanyoles que han conservat la Bandera Blava des de la seua creació, i que aquests guardons evidencien el compromís amb la sostenibilitat, el respecte ambiental, la integració i l’excel·lència en els serveis turístics.

A més, ha posat en valor que Gandia ha instal·lat un sistema de banderes dissenyades per a persones daltòniques, amb un total de 144 unitats distribuïdes per la platja, reforçant així el compromís amb l’accessibilitat i la inclusió.

L’alcalde ha expressat el seu agraïment a tots els sectors implicats: el personal tècnic, els departaments municipals de turisme, platges i promoció exterior, les brigades de manteniment, els serveis de neteja, informadors turístics, Policia Local, socorristes, empreses concessionàries i Creu Roja, que ha desenvolupat una tasca impecable en salvament i socorrisme.

Finalment, José Manuel Prieto ha reafirmat que Gandia ha consolidat el seu model turístic basat en la qualitat, la sostenibilitat i l’excel·lència, convertint-se en una destinació de referència nacional i internacional, i ha insistit que aquests reconeixements han de servir com a “estímul per a continuar millorant, perquè Gandia no sols és un lloc ideal per a visitar, sinó també per a tornar”.

Per part seua, Camarero va agrair a l’alcalde de Gandia per liderar una jornada de reconeixement al turisme de platges, destacant el valor dels serveis públics que ho fan possible. “Gràcies als qui durant tot l’any treballen perquè hui puguen els nostres visitants i turistes gaudir”, va afirmar. Va reconèixer la tasca de cossos com Protecció Civil, Creu Roja, Policia i serveis de neteja, la seua entrega permet que Gandia lluïsca tantes banderes de qualitat turística.

Camarero va subratllar que el turisme a la Comunitat Valenciana “suma i aporta”, no sols a l’estiu, sinó tot l’any, gràcies a una estratègia que busca allargar la temporada. Va reivindicar un model turístic “acollidor, hospitalari i sostenible” que beneficia tant a visitants com a residents. “Els primers que gaudim d’una platja accessible i segura som els propis ciutadans”, va recordar.

També va destacar la dimensió econòmica del sector, que representa el 16% del PIB i dóna ocupació a 300.000 persones. “El turisme és prosperitat, és posar en valor la nostra essència,” va concloure, felicitant Gandia per ser referent en la tasca que es realitza per garantir la qualitat i la seguretat a les seues platges.

VISITA AL PUNT DE BANY ADAPTAT

Finalitzada l’hissada, la comitiva municipal va visitar un dels tres punts de bany adaptats que té Gandia i que són atesos per Creu Roja. Aquests estan situats a l’altura dels carrers Canàries i els edificis Manila i President. El servei estarà operatiu de l’1 de juny al 30 de setembre al punt del carrer Canàries, i fins al 10 de setembre als altres dos.

Entre les principals novetats d’aquesta temporada destaquen la instal·lació de boies de 25 metres per a facilitar el bany a persones invidents, la donació de crosses anfíbies per part de Gandia Surf —ja disponibles al punt del carrer Canàries— i l’adquisició d’una nova cadira de bany per al punt del Manila.