ÁBALOS: “EL FUTUR GOVERN ACONSEGUIRÀ QUE LA LLEI DE COSTES TINGA EL MÍNIM IMPACTE SOBRE EL LITORAL VALENCIÀ”

El candidat assegura que el PSOE dotarà de recursos necessaris als municipis costaners per a la defensa i conservació de la franja litoral

 

Gandia, 18 de novembre.- El secretari general del PSPV de la província de València i candidat socialista al Congrés dels Diputats, José Luis Ábalos ha visitat aquest matí la nostra comarca i ha fet una parada en la Platja de Gandia acompanyat per l’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant i l’Alcalde de Beniflà, David Ribas.
Ábalos ha assegurat avui que “el futur Govern acabarà amb la política depredadora que ha impulsat el PP durant aquesta legislatura i retornarà la protecció al litoral i el respecte al nostre medi ambient”.
El candidat al Cogrés ha destacat durant la seua visita a la comarca de La Safor que els socialistes “han treballat intensament durant aquesta legislatura per a bloquejar una Llei de Costes que es va dissenyar per als amics del PP i que anava a suposar la sentència de mort per al nostre litoral”. El futur Govern -ha dit- “aconseguirà que la Llei de Costes tinga el mínim impacte sobre el litoral valencià, dotant-ho de major protecció jurídica, fent compatible l’activitat econòmica amb el major respecte al medi ambient”.
El dirigent socialista, que s’ha reunit amb alcaldes i regidors de la comarca de La Safor, ha assegurat que fruit de l’obstinació de la seua formació “hem aconseguit que el Tribunal Constitucional admeta parcialment el recurs que presentem per a evitar les aberracions mediambientals que arreplegava aquesta norma”.
Ajudes per a la defensa i conservació de la costa
En aquest sentit, ha afegit que “els socialistes dotarem dels recursos necessaris als municipis costaners per a la defensa i conservació de la franja litoral”. Tota llei, ha agregat, “ha de beneficiar a l’interès general i no solament als amics d’els qui estiguen en el Govern. El PP ha volgut fer negoci a través del nostre patrimoni ambiental i el Constitucional ha admès que un Govern no pot imposar la mercantilització dels recursos naturals ni precaritzar les condicions de vida dels ciutadans”.
 

 

Ábalos ha criticat “la falta de rigor” del PP en la tramitació d’una norma tan rellevant dins del nostre ordenament jurídic. “La Llei de Costes es va engegar sense la publicació dels mapes de risc de zones inundables, una prova més del PP anteposa els interessos particulars als riscos ambientals o els que puga provocar el canvi climàtic, que el PP segueix negant”.
Suport als ajuntaments
El secretari general dels socialistes de la província també ha defensat la labor que exerceixen els alcaldes i regidors, especialment en els casos de municipis xicotets, enfront de les propostes d’altres formacions per a suprimir les Diputacions Provincials, les comarques i fusionar ajuntaments. “Durant aquesta campanya escoltarem ocurrències que parteixen de posicions basades en la ignorància de la realitat municipal que tenim a Espanya i d’un plantejament paternalista”, ha indicat.
Segons el parer del candidat socialista, “ningú pot pensar que amb la supressió o la fusió dels municipis es prestaran millors serveis i s’estalviaran recursos. Es tracta d’un plantejament polític que trenca directament amb el concepte d’autonomia local recollit en l’article 140 de la Constitució”. Ambdues propostes, ha afegit, “només allunyarien l’administració local, la de major proximitat, dels veïns i incrementaria el cost dels serveis”.
“És més que evident que la maquinària dels ajuntaments, encara que siguen xicotets, genera riquesa en els seus municipis i promou projectes i iniciatives de desenvolupament rural sostenibles d’una manera propera als seus habitants”, ha assegurat.