Ana Botella: “Les eleccions del 20-D són claus per a Gandia i per a la Comunitat Valenciana”

Gandia, 30 de novembre de 2015. Ana Botella, candidata per València al Congrés, visita ahir Gandia amb l’objectiu de conèixer de primera mà tant les necessitats com les fórmules d’èxit q sí funcionen en aquesta comarca. En la seua trobada a Gandia visitava l’empresa Dulcesol i va tindre una trobada amb militants del partit en la Casa del Poble.
Com a missatges a la nostra comarca, Ana Botella ha destacat que se li donarà especial importància a:
– La liberalització de l’autopista AP-7.
– Millora de les comunicacions terrestres. És el cas de la ronda de la Safor (N-332).
– Així mateix la millora dels accessos al port de Gandia (en concret l’accés sud).
– Finalització de l’Autovia que uneix Gandia amb València que ara mateix està en fase de construcció.
– Desdoblament de la línia de rodalies C-1 en el tram Cullera-Gandia.

Segons paraules d’Ana Botella “hi ha dos grans reptes que afrontar a nivell estatal; en primer lloc, aconseguir un desenvolupament econòmic sòlid i just, i renovar les nostres institucions democràtiques, per a posar-les al servei de la gran majoria dels espanyols”. Solament hi ha dues posicions possibles davant aquests grans desafiaments de país: el canvi o la continuïtat.
El primer gran repte dels espanyols és el d’una recuperació econòmica solvent i justa. Solament el PSOE i Pedro Sánchez compten amb la voluntat reformista, amb els equips i amb la capacitat d’arribar a acords amb altres forces polítiques per a afrontar amb èxit aquests desafiaments de país. Amb el PP en el Govern, solament uns pocs s’aprofiten de la recuperació econòmica, mentre la majoria segueix patint les pitjors conseqüències de la crisi. Amb el PSOE en el Govern, el creixement econòmic serà just i els seus beneficis aconseguiran a les majories mitjançant bones ocupacions i polítiques públiques per al benestar social.

El segon gran repte és el de la reforma modernitzadora de les nostres institucions democràtiques. La Constitució de 1978 ha sigut un èxit històric, però ha arribat l’hora d’actualitzar i perfeccionar el nostre model de convivència. Les reformes necessàries solament poden dur-se a terme des d’un esforç de diàleg i de consens d’envergadura similar al que es va dur a terme fa quaranta anys. També hem de modernitzar les nostres institucions, fent-les més transparents, més participatives i més capaces per a rendir comptes als ciutadans. I hem d’oferir noves respostes al desafiament territorial.
Una de les grans diferències entre l’esquerra i la dreta, entre el PSOE i el PP consisteix que mentre els primers parlem de les persones, els segons es preocupen més per com fer negoci a costa dels serveis públics que necessiten les persones i açò, com comenta Ana Botella “tant amb Diana Morant en l’alcaldia, com amb Ximo Puig en la Generalitat la gent ja ho nota en la manera de governar”.
“Als gandians i als valencians ens anirà millor amb Pedro Sánchez perquè tindrem el finançament autonòmic que ens mereixem per a invertir més en serveis socials, en dependència, en sanitat, en educació i en creació d’ocupació”. Així ho afirmava la candidata, i acabava dient que és “el que ens demanen i necessiten els ciutadans”.
Ana Botella incidia en la “importància de la mobilització de tots i totes per a guanyar el 20 de desembre doncs els ciutadans ja no poden suportar més retallades i precarietat a la qual ens ha portat el PP”. La candidata va concloure dient que “si hem començat ja el canvi en l’Ajuntament de Gandia i en la Generalitat Valenciana, ara hem de tancar el cercle en la Moncloa”.