Ana Garcia: “Les factures extrajudicials són habituals i es deuen a l’interès per pagar primer als xicotets proveïdors”

La regidora socialista i anterior responsable en matèria econòmica de l’Ajuntament, Ana Garcia, ha valorat hui el reconeixement extrajudicial de factures que s’ha aprovat en la comissió d’Economia i Hisenda i ha explicat que es tracta d’un procediment “habitual encara que no desitjable”.

Segons ha explicat Garcia, la major part dels 5 milions d’euros en factures extrajudicials corresponen a grans proveïdors com FCC o Iberdrola perquè, segons ha dit, la intenció de l’anterior govern era “prioritzar a les xicotetes empreses el cobrament de factures, perquè les grans empreses podien fer front als retards”.

Així, l’objectiu es va complir i en aquest reconeixement només hi ha 171.000 euros per a proveïdors xicotets, mentre que la resta és quasi tota per a FCC, Iberdrola i també l’empresa mixta Iniciatives Públiques de Gandia.

A més, Garcia ha agraït al PP la decisió de tenir en compte a l’oposició a l’hora d’elaborar el Pla Econòmic i Financer de l’Ajuntament, siga en una comissió especial o en la comissió d’Economia i Hisenda, tal i com ha anunciat el concejal Guillermo Barber.